duminică, 23 ianuarie 2011

Google cumpara eBook Tehnologies


Google a avut o evlotuie foarte buna in ultimii ani. Veniturile Google pe trimestrul patru al anului 2010 au crescut cu 26%, pana la 8.44 mld $ si un profit de 2.54 mld $, in crestere cu 29% fata de aceiasi perioada a anului 2099.

Pe intreg anul, Google a generat venituri de 29,3 mld. $ si profit de 8,5 mld. $, in crestere cu 30% fata de profitul din 2009.
Aceste cresteri de profit inregistrate de Google nu au impiedicat marea companie, poate chiar au motivat-o sa achizitioneze un produs, si anume eBook Tehnologies.

Ca urmare a avestei achizitii, Google a intrat si pe piata cititoarelor electronice, produse ce au ajuns si pe piata din Romania si se vand ca painea calda. Un cititor de carti electronice este mult mai convenabil decat suportul traditional, deoarece permite utilizatorilor sa acceseze sute de carti, sa caute rapid informatii sau sa mareasca dimensiunea caracterelor atunci cand este nevoie.

Astfel vanzarile de cititoare electronice incep sa inregistreze cresteri tot mai mari in vanzari.
Google a dorit sa se aventureze si el in acest domeniu, si a achizitinat eBooks Tehnologies. Aceasta este o companie care se ocupa cu dezvoltarea de software si sisteme de livrare pentru cartile electronice.

Achizitia vine in contextul in care s-a constatat o crestere a numarului de tablete PC care ruleaza sistemul de operare Android, dezvoltat de Google, si dupa ce gigantul a lansat Google eBookstore, care le permite utilizatorilor sa descarce carti in format electronic.

Vor inlocui oare cititoarele elctronice cartile traditionale? Intr-un viitor apropiat nu, dar poate, peste 50 de ani oamenii vor avea fievare cate un astfel de cicitor si vor avea mai multe carti decat ar fi avut normal in biblioteca lor personala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu