joi, 20 ianuarie 2011

Cum sa faci bani alegand nume de domenii online

Website-ul PickyDomanins.com este exemplul perfect despre cum sa transformi talentul unui singur om intr-un business profitabil. Cu o piata de desfacere foarte mare precum internetul si cu milioane de website-uri existente, gasirea unui nume de domeniu online potrivit si in acelasi timp si liber poate fi o sarcina nu tocmai usoara dupa cum s-ar crede.

Dar, cum problema unei persoane este solutia altei persoane, in loc sa cheltuiasca sute sau mii de dolari pentru a cumpara domeniile deja vandute, tot mai multi antreprenori isi indreapta atentia catre asa zisii “domain namers”.

In timp ce majoritatea companiilor ce se ocupa(printer altele) cu crearea numelui de domeniu au taxe ce pot ajunge si pana la 1500$ pentru un nume de domeniu corporative, un serviciu (PickyDomanins.com) care uneste 17 “domain namers” din tari precum SUA, Rusia, Australia si Noua Zeelanda a decis sa ofere acest serviciu fara risc la un pret de numai 50$ pentru un domeniu.

Dupa ce clientul depoziteaza depoziteaza taxa de 50$, acesta incepe sa primeasca prin e-mail, timp de o luna de zile, liste cu toate domeniile libere existente. Daca gaseste in aceste liste un domeniu care sa i se potriveasca, il inregistreaza si anunta compania despre domeniul achizitionat. Persoana din cadrul companiei care a venit cu ideea numelui selectat de client primeste 25$ iar cealalta jumatate ajunge in conturile companiei. Daca nu se iregistreaza nici un domeniu, banii sunt returnati integral clientului.

Desi ideea pe care se bazeaza intreaga operatiune este extreme de simpla, se pare ca PickyDomains.com nu are rival pe piata cu acest serviciu oferit fara risc clientilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu