joi, 27 ianuarie 2011

Avon, afacere online


Cu toţii cunoaştem compania Avon. Cu siguranţă aţi folosit cel puţin o dată un produs Avon. Nu încerc să fac reclamă să vă atrag ca şi clienţi ci scot în evidenţă faptul că este o companie de renume deja. Povestea Avon Cosmetisc a început în anul 1886, fondatorul său david McConnell, un vânzător de cărţi din uşă în uşă care a început să ofere mici parfumuri femeilor care îi cumpărau cărţile. În România, Avon Cosmetics şi-a început activitatea în anul 1997, această companie reuşind să intre în inimile şi în casele a milioane de femei care au avut încredere în sfaturile şi recomandările celor peste 100000 de reprezentanţi Avon, printre care mă număr şi eu...nu că m-aş lăuda. La Avon nimic nu este imposibil când vine vorba de frumuseţe. Anticipând trendurile şi folosind tehnologii inovative, Avon îşi întăreşte poziţia de autoritate în machiaj şi accesorii, aducând cele mai noi idei în machiaj clientelor în cele mai diverse posibilităţi.

De ce am ales să discut despre Avon? Deoarece de nu foarte mult timp, site-ul companiei a fost reînnoit, astfel că s-a inclus posibilitatea shoppingului online, ceea ce nu exista până acum. Până în prezent era folosită metoda clasică şi anume prin realizarea vânzarilor prin intermediul cataloagelor. Aceste cataloage se găseau şi pe internet însă clientele nu aveau posibilitatea procurării produselor de pe internet ci numai de la reprezentanţii Avon. Deci, de acum, fiecare clientă poate vizualiza pe pagina de internet a companiei catalogul, poate comanda orice produs doreşte iar acest produs este livrat către cel mai apropiat centru Avon sau direct la adresa clientei, plata realizându-se la livrare.

Consider că această metodă este foarte benefică mai ales pentru cliente care îşi vor primi produsele în cel mai scurt timp dar este benefică şi pentru companie deoarece reuşesc să nu piardă clientele fidele şi să atragă noi cliente. Pentru repretentant poate reprezenta un dezavantaj deoarece pierde din cliente, deci pierde din comision. Însă, în general, shoppingul online direct de pe pagina de interne a companiei este o metodă profitabilă.



Dacă aveţi nevoie de orice produs de la Avon, adresa de internet este www.avoncosmetisc.ro. Broşura este prezentată online iar clienta poate cumpăra direct de pe pagina din catalog fără să mai fie nevoită să reţină coduri sau numere de pagini. Am tot vorbit în articol despre cliente deoarece în portofoliul de produse predomină femininul, însă Avon oferă produse atât bărbăteşti (cosmetice şi accesorii) cât şi pentru copii.

În consecinţă, accesaţi www.avoncosmetisc.ro, secţiunea "Cum să cumperi" iar restul decurge de la sine. Aş dori să mai adaug faptul că, dacă doriţi să aveţi parte de şi mai multă seriozitate, puteţi apela şi comanda de la mine. Cu mine sunteţi pe mâini bune :))


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu