miercuri, 26 ianuarie 2011

De ce sa-ti deschizi o afacere in perioada de criza?

Acest articol descrie motivele pentru care se poate intemeia o afacere pe timp de criza avand in vedere cateva aspecte pozitive. Realitatea este ca in acest timp ai sanse mai mult ca oricand sa-ti deschizi o afacere deoarece criza dupa cum se stie deja aceasta inseamna in acelasi timp si pericol si oportunitate iar mai jos se gasesc argumentele potrivite pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a tinde spre o afacere. Cele 4 argumente evidentiaza speranta unui viitor afacerist pe piata.
a) Costuri de salarizare scazute
In acest moment costurile cu resursa umana sunt mult mai scazute decat in anul 2009. In unele domenii poti gasi resursa umana calificata si la jumatate de pret decat in urma cu doi ani. In plus, dat fiind ca somajul in crestere si procesul de recrutare devine mai facil astfel ca puteti reduce aproape la zero costurile cu recrutarea.
b) Concurenta in scadere
Multe companii se inchid pentru ca au dat faliment, altele merg ceva mai incet, iar altii s-au reprofilat. Acum, daca ai ceva bun de oferit, la un pret corect este momentul ideal sa incepi.
c) Costuri de pornire si de intretinere foarte scazute
Cheltuielile cu salariile, spatiile si impozitele pleaca de la cateva mii de euro si pot ajunge la zeci de mii de euro. Aceste costuri raman, chiar daca nu au incasari pe masura, astfel ca sunt nevoite sa se inchida. Acum, la inceput de drum ai cu totul alte perspective, ai costuri scazute si poti creste o afacere foarte usor. De exemplu, poti reduce costul de intretinere al unei afaceri numai la impozitul forfetar, daca te vei orienta in domeniul serviciilor, vei folosi internetul si vei dedica timp cresterii afacerii tale. Daca te gandesti totusi la o afacere care presupune inchirierea unui spatiu, acum vei gasi spatii comerciale sau de birouri si cu 40% mai mici decat anul trecut sau acum doi ani.
d) Pentru a-ti implini visele
Uneori, trebuie sa ajungem intr-o situatie limita pentru a ne mobiliza. Poate reducerea salariului tau, te poate determina sa-ti deschizi o afacere sau poate chiar disponibilizarea. Poate ti-au crescut cheltuielile, sau poate chiar ai vise pe care doresti sa ti le implinesti. Poate este momentul sa-ti transformi unul dintre hobbyuri intr-o afacere, sau poate doresti sa fii independent. Gandeste-te la afacere ca la o cale de a-ti implini visele, oricare ar fi acestea. O afacere poate fi o ocazie sa demostrezi ce poti cu adevarat. Poate ai un sef care nu-ti apreciaza munca, sau poate ca actualul job nu ti se potriveste, sau poate statutul de angajat nu-ti permite sa stralucesti.
Aceste argumente evidentiaza sansa unui posibil afacerist care nu are alternative in perioada de criza respectiv si altor persoane doritoare de intrarea pe piata prin intermediul unei afaceri.

http://www.e-antreprenor.ro/de-ce-sa-ti-deschizi-o-afacere-in-perioada-de-criza

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu