luni, 28 noiembrie 2011

Twitter



Twitter este un mijloc de comunicare, pentru ca oamenii să țină legătura cu prietenii, sau cu persoane pe care dorește să le cunoască. În primul rând ca să-ți faci prieteni pe twitter iți trebuie un cont, care este foarte simplu de făcut. Twitterul seamănă cu Yahoo Messenger, numai ca la Twitter nu poți să scrii mai mult de 140 de caractere și plus de asta vede toată lumea mesajele tale trimise.
Twiterul este o rețea socială care te ajută sa se organizeze în jurul tău. Twitterul este foarte bun pentru a cere sfaturi la proiecte noi, impresii despre noul design.
Mesajele mai lungi de 140 de caractere nu sunt posibile pentru comentarii de la aumite evenimente.
Scopuri publicitare
Multe companii nu știu la ce este bun twitterul și mai ales cum funcționează, twitterul este ca un instrument de marketing. Companiile au cerut să se creeze conturi pentru a furniza produse noi și servicii.

Ce postăm pe Twitter?
Twitterul se foloseste pentru a face anunțuri scurte sau referiri la artole mai lungi, publicate în site sau pe un blog. Dacă cineva a anunțat o promoție sau o ofertă specială pe site, se poate scrie și pe Twitter utmat de link-ul de pe site. Dacă ai scris un articol pe blog poți să-l scrii și pe Twitter.
De obicei, link-urile postate în mesaj se prescurtează pentru a nu ocupa prea mult spațiu din cele 140 de caractere. Un serviciu gratuit de prescurtare a link-urilor este bit.ly. Cu ajutorul lui se va putea transforma un link normal într-unul prescurtat, ex: http://bit.ly/6D6Qno, unde va conduce vizitatorii spre aceași destinație.

Creșterea Twitterului
Twitter a câștigat popularitate în întreaga lume, și în prezent are peste 175 de milioane de utilizatori.
Twitter a avut 400000 tweets postate pe trimestru, în 2007, acest lucru a crescut cu 100 de milioane tweets postate pe trimestru în 2008.
În 2010 februarie 50 de milioane de tweets pe zi, ajungându-se în iunie 2010 la 65 de milioane în fiecare zi, aproximativ 750 de tweet-uri trimise în fiecare secundă.

Concluzii
Milioane de oameni au cont pe twitter și numărul de utilizatori este în continuă creștere. Mulți oameni se bucură că pot contacta mereu cu prietenii lor care sunt plecați în afara țării. Unii urmăresc formațiile dorite, cântăreți și actori preferați. Twitterul fiind folosit de celebrități tocmai pentru a intra în contact cu fanii lor și a fi mai aproape de ei.
Twitter este cek mai rapid și cel mai simplu mod de a crea o relație cu clienții. Cu un simplu twitt se poți atrage clienți noi și consolida relațiile.
Pentru unii Twitter este un instrument de marketing pe care îl folosesc fie pentru a-și comunica activitățile, fie pentru a promova anumite servicii sau site-uri. Pentru alții este un simplu mijloc de comunicare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu