joi, 24 noiembrie 2011

Google Chrome


Google Chrome …
Google Chrome este un navigator web creat de catre Google. Prima varianta lansata a fost beta in 2 spetembrie 2008, pentru Microsoft Windwos. Numele Chromomim provine de la denumirea proiectului, iar Chrome provine  de  la denumirea produsului aparut sub licenta BSD.
În octombrie 2011, browser-ul Chrome este al treilea cel mai utilizat pe scară largă cu o cota de 25% de utilizare la nivel mondial de browsere web şi cel mai popular browser din America de Sud.
        In primii sase ani, Eric Schmidt, directorul executiv al Google, nu a fost de acord cu ideea realizarii unui browser web independent, dar co-fondatorii Sergey Brin şi Larry Page au angajat mai mul’ti dezvoltatori de la Mozilla Firefox şi au construit o demonstraţie de Chrome.
Prima versiune a acestui browser nu a promovat testul Acid3, dar a trecut testele: Acid1 si Acid2, insa a avut 78 de puncte din totalul de 100, depasind Microsoft Internet Explorer 7 și Mozilla Firefox 3. Versiunea a treia a trecut toate testele.
Google Chrome a fost creat pentru a optimiza viteza de acces si pentru  a imbunatati securitatea in raport cu browserele existente, fiind facute schimbari la interfata utilizatorului. Navigatorul web isi actualizeaza periodic bazele de protecție împotriva înșelătoriei si malware-ului si avertizează utilizatorii atunci când vor încerca să viziteze un site dăunător.
Google Chrome este realizat pentru a face fata tuturor cerintelor legate de viteza:
  • poate fi pornit rapid de pe desktop
  • datorita faptului ca foloseste motorul de redare open source ii da voie sa incarce paginile web foarte repde
  • desfasoara cu iutime aplicatiile web 
  • cautarea si navigarea se face foarte repede.
Dezavantajele acestui navigator web sunt prezentate mai jos:
  • Cu Google Chrome OS va trebui sa fii conectat la Internet pentru ca optiunile vor fi mai putine cand  vei fi offline
  • Serviciile online inca nu sunt performante, acesstea fiind primitive.
Incepand cu Google Chrome 3.0, utilizatorii pot instala diferite teme pentru a modifica aspectul browser-ului . Multe teme sunt oferite gratis într-o galerie on-line, accesibile prin butonul "Get teme"  din opţiunile Chrome.
Incepand cu Google Chrome 4.1 a fost adăugat un bara de comanda pentru traducere, folosind Google Translate. Traducerea este disponibila în prezent pentru 52 de limbi.
Google Chrome a fost unul din cele douasprezece browsere oferite utilizatorilor UE de Microsoft Windows în 2010.
In preferinta utilizatorilor, in octombrie 2011, Google Chrome ocupa locul al treilea dupa Internet Explorer si Firefox:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu