joi, 24 noiembrie 2011

Siri stie tot!

Mai nou, corporatia Apple se mandreste pe noile gadgeturi cu o aplicatie interactiva si care iti asculta comenzile cu loialitate, aceasta este Siri. O voce feminina care te ajuta in activitatile zilnice prin ajutorul primit in trimiterea mesajelor, aranjarea agendei si apelarea persoanelor din lista de contacte. Cu un AI bine pus la punct, Siri stie ce vrei si chiar mai mult iti va si raspunde.

Formularile necesare pentru a da comenzi acestei aplicatii sunt la fel ca in cazul unei persoane. Astfel, la rugamintea „adu-mi aminte sa imi iau haina de la curatatorie la ora 17:00”, Siri va crea un memento pentru aceasta problema. Ca sa nu mai pun la socoteala ca te va si informa de existenta acestui memento.

Alta trasatura a noii aplicatii este memoria pe care o are, intreab-o pe Siri de un restaurant aflat in apropiere, in scurt timp vei primi o lista a locatiilor in care poti servi masa. Dupa ce ai vazut optiunile tale iti dai seama ca nu ai mai mancat de mult o portie de spaghete milaneze si brusc iti este pofta. Poti intreba micul tau gadget doar despre spaghete, iar el va retine faptul ca mai devreme te interesa un restaurant si va cauta cea mai apropiata locatie cu meniu italienesc.

Mai trebuie pus la socoteala ca Siri este seful tuturor aplicatiilor in cazul ultimului iPhone, ceea ce inseamna ca in cazul in care ii ceri lui Siri sa iti seteze o alarma la telefon, sa iti ofere indicatii, sa trimita un mesaj sau sa puna muzica, va transmite mai departe comanda catre aplicatiile necesare si din nou dorinta este indeplinita.

Ce trebuie stiut pe moment este ca Siri accepta comenzi doar in engleza, franceza si germana dar la nivelul actual de globalizare si la cererea globala pentru produsele iPhone nu ar trebui sa ramanem suprinsi daca in viitor ne vom intalni cu Siri si va comunica in chineza, italiana, spaniola, maghiara sau chiar romana. Asteptam si aflam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu