joi, 17 noiembrie 2011

Amazon App Store


Amazon a lansat in martie anul acesta, in cadrul magazinului online, un magazin de aplicatii pentru Android: AppStore. Acesta a fost lansat cu un numar de aproximativ 3800 de aplicatii.

In ziua in care a fost lansat magazinul de aplicatii s-a oferit gratiut jocul Angry Birds Rio, la care Amazon are exclusivitate. Appstore-ul poate fi accesat fie din website fie din cadrul aplicatiei disponibile pentru telefon.

Si acum ceea ce ne intrebam cu totii este cu ce vine nou Amazonul in aceste domeniu?

In primul rand pentru a promova magazinul se ofera gratis in fiecare zi cate o aplicatie din categoria celor care trebuie platite, de obicei jocuri, asa cum s-a oferit la lansare Angry Birs Rio.

In al doilea rand cu sistemul ’test drive’ care permite utilizatorilor testarea timp de 30 de minute a aplicatiilor inainte de a le cumpara direct in browser.

Si nu in ultimul rand se poate folosi contul de pe Amazon si sistemul de sugestii bazat pe cumparaturile anterioare.

Dar nu sunt numai vesti bune pentru cei de la Amazon deoarece Apple a intentat un proces legal contra acestora pentru utilizarea temenului ’App Store’. Apple declara ca Amazon a folosit necorespunzator marca acestuia pentru a atrage dezvoltatorii de software. Apple mai sustine ca similaritatea numelor va creea confuzie printre utilizatori.

Cei de la Apple se mai afla intr-un proces cu Microsoft, marul discordiei fiind acelasi ’ App Store’. Cei de la Microsoft au depus plangere impotriva Apple, atunci cand acestia din urma au dorit sa inregistreze marca ’App Store’, sustinand ca brandul este considerat prea generic pentru a fi protejat de legea drepturilor de autor. Apple isi va pierde exclusivitatea in folosirea termenului ’App Store’, daca procesul v-a fi castigat de cei de la Microsoft, ceea ce ar usura lucrurile si pentru cei de la Amazon.

Magazinul online de aplicatii Amazon App Store momentan este valabil doar in Us si inca nu s-au facut anunturi oficiale care sa priveasca cresterea disponibilitatii acestuia si in alte tari.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu