joi, 24 noiembrie 2011

Managementul riscurilor in cazul tranzactiilor e-commerce


In loc de incercarea de a identifica un anumit utilizator in scopul autentificarii, companiile e-commerce care efectueaza tranzactiile, se confrunta cu o sarcina mai descurajanta. Ele trebuie sa permita la mii de utilizatori necunoscuti accesul la site-urile lor, in timp ce prin filtrarea acestora sa se descopere cei care intentioneaza sa comita o frauda. Un alt lucru mai ingrijorator este ca, o data ce furnizorii e-commerce isi dau seama de un tip de frauda, in acelasi timp, o noua amenintare e prezenta.

Autentificarea prezinta o abordare in timp real pentru asigurarea afacerii e-commerce care face contact cu persoana reala din spatele tranzactiei. In timpul unei trazactii mai mari pe web, utilizarea serviciului de autentificare prevede mai multe puncte de control in timpul procesului, acestea devenind obstacole pentru potentialii fraudatori, fortandu-i sa renunte la tranzactie. Obstacole ar fi informatiile cerute, ca de exemplu un numar de telefon utilizat.

Cele mai importante proceduri pentru un management al riscurilor in tranzactiile e-commerce sunt:

  • Alegeti banca potrivita pentru achizitionarea de servicii comerciale. O banca buna va oferi servicii comerciale care vor sprijini eficient gestionarea riscurilor de frauda.
  • Dezvoltati esential continutul website-ului. Website-ul trebuie sa includa confidentialitate, transport pe distante lungi, politici de returnare si restituire. Acestea trebuie sa fie de incredere si sa ofere clientilor o navigare usoara si simpla.
  • Concentrati-va pe reducerea riscurilor. Un proces de vanzari stabilit in mod corespunzator va va ajuta sa abordati o serie de riscuri. Puteti verifica cardul si detinatorul cardului care efectueaza tranzactia pe internet.
  • Implementati o stuctura interna de prevenire a fraudei. Profitabilitatea magazinului online depinde de strategile interne si controlul pentru a minimiza fraudele. O structura de gestionare a riscurilor combinata cu controlul tranzactiilor intr-un mod inteligent, va va ajuta sa evitati fraudele.
  • Utilizati uneltele de prevenire a fraudelor. Cele mai utilizate sunt AVC (Address Verification Service), codurile de securitate ale cardurilor verificate de Visa si Mastercard.
  • Protejati-va contul de intrusi. Implementarea unor masuri poate reduce riscul de persone care pot obtine acces la cosul de cumparaturi sau la plata, in urma carora poate face depozite frauduloase.
  • Evitati restituirile inutile. Restituirile reprezinta un proces in plus care necesita timp si bani, pot afecta profitul si posibile pierderi din venituri.
  • Monitorizati cererile pentru restituire. Acest lucru va ajuta sa detectati daca exita un numar foarte numare si cauzele. In urma monitorizarii puteti corecta acest lucru si minimiza pierderile.
  • Creati un proces securizat pentru autorizatii. Aveti nevoie pentru a configura un proces sigur si eficient pentru depunerea cererilor de autorizare pe internet, inainte de a incepe acceptarea platilor online.

Un comentariu:

  1. Numele meu este doamna Nadia Albert din Rusia, iar eu sunt o femeie fericită astăzi prin ajutorul unui împrumutător de împrumut, domnul Russ Harry. Voi trimite orice persoană care caută împrumut către această firmă de împrumut. El mi-a dat fericire mie și familiei mele, aveam nevoie de un împrumut de 500.000,00 USD pentru a-mi începe viața peste tot, fiind mamă singură cu 2 copii. Am întâlnit acest creditor credincios și DUMNEZEU care mă ajută cu un împrumut de 500.000,00 dolari SUA, la o rată scăzută. Este un om care se teme de Dumnezeu, dacă aveți nevoie de împrumut și veți rambursa împrumutul, vă rugăm să-l contactați prin e-mail-Elegantloanfirm@hotmail.com / număr Whatsapp + 393511617486

    RăspundețiȘtergere