joi, 24 noiembrie 2011

Samsung Galaxy S I

Este prima încercare a celor de la Samsung în producerea unui smartphone cu ecran tactil din segmental high-end, de unde fac parte HTC Desire, Sony ericsson Xperia X10 şi bineînţeles iPhone 4.
Dotat cu un procesor de 1 Ghz, 512 RAM şi o capacitate de stocare de 8 sau 16 Gb, de acum cunoscutul Samsung Galaxy S I a fost gândit de cei de la Samsung ca un rival pentru iPhone 4. Are încorporată o cameră foto de 5 Megapixeli, cu rezoluţie video de 720p şi o cameră secundară VGA pentru apeluri video, având un ecran SUPER AMOLED de 4 inch şi 16 milioane de culori.
Lansat în 4 iunie 2010 în Singapore ÅŸi apoi făcându-ÅŸi încet apariÅ£ia în toată lumea, noul smartphone de la Samsung a fost primit cu sentimente mixte din partea specialiÅŸtilor. Dacă majoritatea site-urilor de specialitate erau plăcut impresionate de calitatea audio superioară sau de ecranul SUPER AMOLED, acordând note mari de 8.4 ÅŸi peste în review-urile realizate, iar Time’s Magazine l-a cotat locul II în “Top 10 gadgets of 2010”, alÅ£ii au criticat performanÅ£ele slabe ale GPS-ului care se conecta foarte greu la reÅ£ea ÅŸi nu determina cu exactitate locaÅ£ia în care se afla.
Cu peste 30 de milioane de modele vândute până în momentul actual, Samsung Galaxy S I este înca în vânzare peste tot în lume, fiind un mare succes în lumea întreagă.
Telefonul are preinstalate foarte multe aplicaţii printer care Adobe Readear, Office, Google Maps şi Navigation, lăsând posesorului o multitudine de oportunităţi de personalizare.
Android market, un magazin virtual online realizat de Google, vine preinstalat si ofera utilizatorului o experienţă plăcută şi uşoară în găsirea, transferarea şi instalarea aplicaţiilor favorite. Asemeni lui Apple App Store se găsesc o multitudine de aplicaţii care trebuiesc plătite însă există şi o secţiune unde utilizatorii pot cauta prin mii de aplicaţii gratuite. În martie 2009 existau pe Android market doar 2.300 de aplicaţii, puţine dintre acestea fiind gratuite. În Noiembrie 2011 acelaşi magazine de la Google găzduia peste 360.000 de aplicaţii şi un număr de aproximativ 7 miliarde de download-uri. Unul dintre cele mai mari avantaje ale Android Market este acela că din cele 360.000 de aplicaţii în momentul actual, 67% sunt gratuite, comparative cu Apple App Store care are doar 37% sau Nokia Ovi cu 26%.
Cum deja ne îndreptăm spre o eră în care se va trece de la P.C.-uri si laptopuri spre tablete si smartphone-uri, Samsung Galaxy S I a fost un telefon revoluţionar care a redefinit concepţia lumii asupra telefoniei mobile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu