joi, 17 noiembrie 2011

Ce articole se pot tranzacționa pe eBay.com?


După cum bine știm cu toții, milioane de articole (aparatură, electrocasnice, echipamente, elemente de mobilier și de décor, computere, vehicule, etc.), sunt listate, vândute sau cumpărate zilnic pe site-ul eBay.com. Mai mult decât atât, în anul 2006, eBay a lansat clasa business & domeniu industrial, dovedind un real succes pe această categorie.
În general, orice articol poate fi tranzacționat pe eBay.com, atâta timp cât nu este ilegal și nu încalcă politica companiei cu privire la elementele interzise sau restricționate.
De asemenea, se pot vinde și servicii sau bunuri intangibile; un exemplu ilustrativ în acest sens este dat de marile companii multinaționale, precum IBM, care aleg să-și cele mai noi produse şi servicii pe eBay, folosindu-se de licitaţii concurențiale. Site-uri individuale, de tipul eBay din Statele Unite ale Americii sau eBay din Marea Britanie, permit utilizatorilor să realizeze tranzacții în moneda locală.
Cu toate acestea, de-a lungul anilor, au apărut diverse controverse legate de anumite elemente propuse spre licitație pe eBay.com. De exemplu, în 1999, un bărbat și-a scos la vânzare unul dintre rinichi, încercând să obțină rezultate pozitive din partea jucătorilor de pe piața transplantelor de organe, activitate considerată ilegală în SUA. Ca atare, compania încearcă să elimine licitațiile care încalcă termenii săi de funcționare.
În aprilie 2006, corporația a deschis un nou site denumit eBay Express, conceput să funcţioneze ca un site standard de cumpărături online pentru consumatorii care aveau domiciliul în Statele Unite ale Americii. Pe eBay Express, utilizatorii puteau achiziționa articole de cea mai bună calitate prin folosirea unui coș de cumpărături, cu scopul de a putea cumpăra de la mai mulți vânzători. Acest site a fost închis 2 ani mai târziu.
În plus, eBay susţine și o serie de site-uri specializate. De exemplu, Pulse eBay oferă informaţii despre cei mai populari termeni de căutare, tendinţe, precum şi despre cele mai vizionate articole. eBay vine cu o ofertă puternică în ceea ce privește aplicațiile mobile, inclusiv alerte SMS, un site WAP, o aplicaţie Android OS şi o aplicaţie Apple iPhone disponibile pe anumite pieţe.
Cea mai bună parte a companiei este reprezentată de un site specializat în a găsi articolele cele mai neobișnuite tranzacționate pe eBay.com. Mai mult decât atât, utilizatorii au posibilitatea să voteze sau să nominalizele elementele pe care le găsesc ca fiind mai puțin obișnuite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu