joi, 17 noiembrie 2011

Este afacerea ta e-commerce protejata?

Auzim din ce in ce mai des de hackeri care ataca anumite date din calculatoare si chiar afacerile e-commerce. O alta problema sunt virusii, dar detinatorii de afaceri e-commerce trebuie sa fie tot timpul atenti la acesti hackeri. Hackerii pot intra in sistemul online, iar daca au succes pot afecta destul de mult afacerea astfel incat aceasta trebuie inchisa. Chiar daca se instaleaza programe antivirus, website-ul e-commerce nu este in siguranta. Sunt de luat in considerare cateva raspunsuri la intrebarile:

Ce fel de informatii doriti sa asigurati pe site-ul e-commerce?

Orice tip de informatii confidentiale, cum ar fi informatiile de plata sau inregistratile clientilor, trebuie sa fie protejate corespounzator in cazul in care sunt atasate de website.

La ce alte riscuri pot fi supuse informatiile?

Hackerii sunt cel mai mare risc, dar de asemenea trebuie luati in considerare si virusii care se pot strecura nedetectati. Furtul intern mai este de luat in considerare precum si amenintarile fizice care pot afecta intregul sistem si serverele pe care este gazduit.

Cine este persoana responsabila pentru securitatea site-ului e-commerce?

O idee buna este de a avea un administrator de sistem cu experienta, deoarece va putea sa utilizeze cea mai buna metoda de protectie pentru website si informatia care o contine.

Ce anume utilizati in prezent sau aveti in plan sa faceti pentru o securitate buna a website-ului?

Daca nu va-ti gandit la acest lucru, trebuie sa incepe-ti prin instalarea de programe adecvate si alte tehnologii. Un urmator pas este sa instruiti angajatii pentru a cunoaste masurile de securitate si de a va asigura ca au inteles riscurile la care este expusa afacerea daca nu sunt respectate aceste reguli.

Este important sa pastrati website-ul securizat tot timpul, fiind un procedeu full-time. Investiti in sistemele de securitate fizica pentru a va proteja serverul si asigurati-va zi de zi daca sistemul a fost afectat. Pastrati-va copii ale informatiilor pe alte dispozitive in cazul unor accidente iremediabile. Aveti grija la posibilitatea sabotajului din interiorul firmei si fiti atenti la actiunile angajatiilor pentru a va asigura ca procedeaza corect.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu