marți, 22 noiembrie 2011

Joomla! România

Accesând link-ul pe care ni l-aţi recomandat am descoperit un subiect interesant care mi-a captat atenţia în primul rând prin denumirea lui: Joomla!" şi în al doilea rând prin avantajele pe care acest sistem le oferă începând astfel de a căuta informaţii şi a analiza acest subiect în România.


Anul 2005 a însemnat foarte mult pentru programatori, prin lansarea platformei Joomla! care a fost defapt o combinaţie dintre Fork şi Mambo.


Apariţia acestei platforme a pus „la treabă” persoanele pasionate de crearea paginiilor web care au început să testeze, să studieze şi să analizeze acestă platformă până în cel mai mic detaliu făcând în scurt timp ca Joomla! să devină cel mai utilizat sistem de management al conţinutului, numit CMS (Content Management Sistem).


Numele reprezintă transcrierea fonetică a cuvântului din limba Swahili „jumla”, însemnând „împreună” sau „ tot unitar”.


Joomla! este un open source puternic, o platformă gratuită care poate monitoriza conţinutul unui website şi care se poate customiza destul de uşor de către useri folosind multitudinea de extensii (componente (joomla components), module (joomla modules), mamboti (sau Plugin, mosbot)- (joomla plugins), template (joomla templates) şi language (joomla language).


Numărul acestor extensii creşte mereu şi unele din componente se pot utiliza gratuit fiind dezvoltate cu Licenţa Publică Generală GNU, în timp ce altele se pot cumpăra de pe site-urile producătorilor.


Joomla! a devenit cel mai iubit sistem de creare a site-urilor datorită sistemului de administrare în care se pot crea paginile, articolele, secţiunile şi deasemena datorită faptului că nu trebuie să dispui de prea multe cunoştinţe de HTML sau PHP.


Din ce am studiat am remarcat faptul că Joomla! ar putea fi un foarte bun mod de dezvoltare a portalurilor pentru firme sau organizaţii prin crearea de site-uri cu anunţuri, magazine online sau site-uri de prezentare, DAR în ceea ce priveşte magazinul online trebuie încă de la bun început avut în vedere alegerea celei mai bune platforme sau configurarea profesională a acesteia, pentru că conţinutul dinamic creşte foarte repede şi baza sau bazele de date se măresc ajungând uneori la sute de Mb riscând blocarea sistemului.


„Răsfoind” şi căutând mai multe informaţii pe internet am constatat totuşi că aş putea să prezint avantajele şi dezavantajele dintre Wordpress şi Joomla! rămănând acum la alegerea dumneavoastră care platformă vă este de folos în ceea ce doriţi să realizaţi.


Deasemenea accesând următorul link puteţi obţine informaţii detaliate în ceea ce priveşte funcţionalitatea şi posibilităţile de dezvoltare a celor două platforme.


După părerea mea un alt amănunt destul de important este SEO (Search Engine Optimization) - optimizarea web-optimizare on page. Pentru a dobândi un website performant este obligatoriu să se facă acest lucru, deşi unii creatori de site-uri nu pun accent pe el sau îl consideră un serviciu separat.
În ultima parte afişez o listă a versiunilor cu informaţii despre data lansării şi suport:



Şi dacă v-am stârnit un pic curozitatea nu vă rămâne decât să descărcaţi una dintre versiunile Joomla! şi să începeţi să o testaţi pentru a vă convinge singuri dacă această platformă vă poate ajuta în afacerile dumneavoastră.









































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu