joi, 24 noiembrie 2011

Blackberry PlayBook





Blackberry PlayBook este tableta lansata de compania RIM (Research In Motion) in aprilie 2011. In ziua lansarii sale in Statele Unite, tableta s-a vandut in aproximativ 50.000 de bucati.



Cu un nume care suna, mai degraba, cu ceva ce implica o activitate sportiva, Blackberry PlayBook este cea mai recenta aparitie, in materie de gadget-uri si principalul concurent al lui Apple iPad2.



Tableta este dotata cu noul sistem de operare QNX, cu o serie de caracteristici mai aparte, cum ar fi: conectarea cu un telefon Blackberry, pentru siguranta e-mail-ului si setari initiale destul de "intortocheate".



Dotarile business includ aplicatii de vizualizare a foilor de calcul si de procesare a documentelor. La acestea se adauga rapiditatea si agilitatea tabletei, calitati datorate procesorului dual-core de 1GHz.



In plus, PlayBook-ul prezinta, pe partea din fata, o camera video, de 3MP, iar pe partea din spate, una de 5MP. Disply-ul are o rezolutie clara si luminoasa de 1200x600. Dispozitivul cantareste doar 425g si cuprinde toate dotarile giroscoapelor obisnuite: accelerometru, senzori GPS. Toate aceste dotari si caracteristici alcatuiesc solida tableta de 7' de la Blackberry.

Blackberry PlayBook este un puternic dispozitiv multi-tasking, utilizatorul avand posibilitatea ca, simultan, sa ruleze un film intr-o pagina si un joc in alta. Este prima tableta care ofera aceasta facilitate.

Capacitatea de stocare a fisierelor, suportul oferit pentru o conexiune HDMI, de redare video a 1080p si o interfata "inteligenta" fac din PlayBook o anomalie interesanta.

Din nefericire, conform studiilor, aceasta nu poate concura cu iPad-ul sau Xoom-ul (Motorola) si chiar "se clatina", in comparatie cu versiunea originala Samsung Galaxy Tab.

Cu toate acestea, exista inca speranta ca RIM va continua sa lucreze cu dezvoltatorii (le-au oferit acestora tablete PlayBook gratuite, pentru fiecare aplicatie creata) si sa se adreseze unui segment mai mare al populatiei.

Pretul unei tablete PlayBook porneste de la 500$ pentru modelul de 16GB deja testat (exista si versiuni disponibile de 32 si 64 GB), avand aceeasi valoare ca iPad-ul de 16GB, de la Apple.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu