miercuri, 30 noiembrie 2011

Cum poti castiga bani de pe urma lui Google Adsense?


Cum poti castiga bani de pe urma lui  Google Adsense?
Pentru persoanele care nu au auzit inca, Google Adsense este o aplicatie de publicitate de la Google prin care proprietarii de site-uri se pot inregistra in program si pot afisa reclame relevante de tip text, video sau imagine pe site-urile personale, castigand astfel bani de fiecare data cand o persoana da clik pe una din reclamele afisate. Relevante se refera la faptul ca daca tu ai un site despre o anumita tema, aplicatia afiseaza site-uri din acelasi domeniu sau ceva asemanator. Totule este in stransa legatura cu o serie de factori prezentati mai jos.
O bila neagra a acestei aplicatii o reprezinta faptul ca tu nu detii controlul asupra anunturilor  care vor fi afisate de Google pe pagina ta web, dar poti influenta acest lucru.
De unde apar reclamele?
Reclamele apar din Google Adwords. Precum doresti tu sa castigi bani din site-ul tau, asa isi doresc si alte persoane. Aceste persoane investesc banii pentru inceput pentru a genera trafic catre site-ul lor, apoi isi doresc sa castige bani din site. Aici vine rolul lui Google Adwords. Doritorii se inscriu la G.Adwords, spune titlul afacerii lor online, si adauga o descriere a acesteia, urmand ca apoi sa liciteze cat vor dori sa plateasca pentru a le fi postat anuntul. Intr-un final, Google va hotari pe ce site-uri va afisa reclama.
Google hotaraste ce suma de bani ii revine celui care afiseaza reclama. Cu toate ca acest aspect este confidential Se spune ca Google da 75-80% din suma respectiva celui ce foloseşte Google Adsense.
Cum ‚vin’ banii?
Pentru inceput, trebuie sa stii ca nu ai voie sa dai clik pe reclamele tale, in cazul in care dai intentionat, Google va fi informat si este posibil sa ti sa inchida contul si oricum clikul tau nu va genera bani. Insa daca din neatentie a fost dat clik, Google a dezvoltat un algoritm care detectează acest fel de click-uri şi nu ţi se va închide contul, dar vei fi penalizat cu un stegulet rosu. Cu cat ai mai multe setgulete rosii, cu atat este mai rau.
 Iata cateva sfaturi pentru a avea cati mai multi bani din Adsense:
1.      Imbunatateste-ti site-ul
Datorita faptului ca google afiseaza reclamele in functie de continut, in zadar ai un site despre cum poti face bani, iar in articole vorbesti cu totul si cu totul altceva, google se ghideaza in functie de continut si de cuvintele cheie care sunt prezente in site-ul tau. Vizitatorii site-ului, in general, sunt interesati sa intre pe anunturile ce au legatura cu tema articolului, nu pe cele care nu au nicio legatura. 
2.      Modifica reclama ca sa nu arate a reclama
Se stie ca oamenilor nu le plac reclamele, iar daca doresti ca acestia sa dea clik pe reclamele respective, atunci pacaleste-i, du-i in continut. Pentru a face asta, mai jos sunt prezentate cateva sfaturi:
Ø  Modifica designul
Schimba culearea pe care o ai de la Google pentru reclame si foloseste Adsense pentru a da un aspect placut reclamelor tale. Fa astfel incat ca backgroundul anuntului sa fie asortat cu site-ul tau si renunta la liniile care fac ca anuntul sa asemene un chenar, iar tiltlul anuntului sa aiba aceeasi culoare cu cea a linkurilor de pe site. Totodata poti face ca culoarea URL-ului ce duce la site-ul celui care foloseste Google Adsense sa fie identica cu cea a textului.
Ø  Aseaza reclama in puncte cheie
Pune reclama acolo unde utilizatorii sunt tentati sa dea clik pe ea, iar daca sunt prea multe pe o pagina si toate sar in ochi, utilizatorii le vor ocoli. Oamenii sunt obisnuiti sa citeasca de la stanga la dreapta se privesc mai mult partea vizibila a site-ului fara sad ea scroll.
Ø  Gaseste dimensiunea potrivita a reclamei
Google iti da libertatea sa alegi mai multe feluri de reclama pentru site-ul tau, dar nu toate dimensiunile se incadreaza si merg a fi puse pe orice site.
Ø  Nu folosi reclame tip imagine
Vizitatorii sunt obisnuiti cu publicitatea de pe site-uri si de obicei sunt preocupati sa citeasca ceva, apoi sa navigheze in continuare pe pagina ta web, existand astfel riscul sa le ocoleasca.
3.      Testeaza
Este posibi ca sa nu fie bune pentru tine toate sfaturile astea, este important modul in care este structurat, de continutul acestiua, de tipul vizitatorilor. Poti pune reclamele intr-un anumit loc ca sa vezi ce rezultat au. Iar daca au un rezultat bun, le poti lasa acolo, iar daca nu, schimba locul unde a fost pusa sau modifica designul.
Se pot castiga foarte multi bani din google Adsense si intr-un mod facil. A face profit din din Adsense se rezumă la a oferi reclame relevante vizitatorilor într-un mod în care îi face pe aceştia să dea click pe ele.
Un alt aspect important al obtinerii unui numar mare de vizitatori si inclusiv de a face bani este tema site-ului. Daca tema este stabilita si tu ca proprietar mentii controlul continutului site-ului în legătură cu tema, Google Adsense va publica anunţuri relevante pe site-ul tău.
Succes!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu