joi, 17 noiembrie 2011

Solutie Cloud Computing - VBlock



EMC, producator si dezvoltator al solutiilor IT privind infrastructura, impreuna cu firmele Cisco si VMWare a creat o noua technologie de tip private-cloud prin pachete integrate de infrastructura (Vblock Infrastructure Packages). Aceste pachete sunt testate, combinand retelele cu stocarea datelor, securitatea, si managementul. In urma folosirii acestora, pachetele aduc beneficii cum ar fi : cheltuieli operationale reduse si performante optime.

Vblock Infrastructure Package – VIP, sunt proiectate de catre EMC, pretestate si validate oferind performante predefinite, capacitate si SLA (Service Level Agreement). Clientii care folosesc aceste servicii isi schimba nu numai infrastructura lor ci isi imbunatatesc si serviciile ducand nivelul afacerii la un nivel mai inalt. Aceste pachete Vblock accelereaza trecerea de la modelele traditionale la modelele noi de tip private cloud.
Mediul IT bazat pe tehnologiile private-cloud nu depinde de Internet (Internetul nu este agent intermediar intre technologii si servicii). Sistemele interne de tip private-cloud sunt sistemele firmei care urmaresc principiile noii technologii cloud-computing: fie salvarea/arhivarea datelor, fie calculatorul virtual sau serviciul de e-mailing. Resursele de „nor” care folosesc serverele/depozitele de stocare prin virtualizare pot fi folosite flexibil la nevoile utilizatorilor oricand.
Ideile despre pachetele de infrastructura Vblock au pornit de la discutia despre facilitarea achizitionarii de infrastructura IT. De accea aceste pachete includ infrastructura completa hardware: retea, server de capacitate de procesare, solutii de stocare, hypervisor si managementul componenetelor. Vblock ofera performante specifice, caracteristici de operare, consum de energie specific, avand necesitati de racire.

Beneficiile pe care le aduce:
1. Afaceri noi: creste agilitatea in IT in ceea ce priveste schimbarea prioritatilor, viteza de implementare pentru a raspunde nevoilor operationale la nivel mondial.
2. Economii la buget: maximizarea investitiilor prin ajutorul resurselor IT
3. Complexitate redusa: resursele IT nu mai sunt fragmentate, existand operatiuni centralizate, operatiuni de gestionare si de securitate.
4. Flexibilitate: maximizarea resurselor IT pentru a raspunde nevoilor utilizatorilor prin automatizare, scalabilitate si reactie de raspuns crescuta.
5. Virtualizarea si optimizarea infrastructurii IT

Concluzie

EMC cu Vmware si Cisco propune clientilor sai un model de tehnologie de tip cloud-computing, unde strategia consta in stocarea datelor, virtualizare, mediu de server si infrastructura de retea eficienta pentru proiectarea si functionarea optima a sistemului. Aceste doua firme reprezinta inceputul dupa parerea mea, o sa vina si alte firme si o sa apara mai multe posibilitati. Nu stiu daca aceasta oferta de produse "cloud" o sa fie indeajuns de buna pentru toata lumea, oamenii sunt sceptici.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu