joi, 24 noiembrie 2011

eBay în variantă ecologică: promovarea comerțului care să asigure dezvoltarea durabilă



eBay își propune să demonstreze că acțiunile mici pot duce îmbunătățirea situației actuale în lume; tocmai de aceea, „Echipa Verde” a eBay dorește să contribuie la responsabilizarea locuitorilor planetei, prin a-i încuraja să cumpere, să vândă și să gândească în termeni ecologici, în fiecare zi.
În prezent, peste 2.300 de angajați din întreaga lume sunt membrii ai „Echipei Verzi” a eBay, promovând practicile de afaceri din cadrul companiei din punct de vedere ecologic, întreprinzând acțiuni de voluntariat şi sprijinind legislaţia de mediu.
La începutul anului 2009, corporația a lansat o invitație către utilizatorii site-ului pentru a se alătura cauzei, şi în numai 6 săptămâni, 100.000 de persoane au devenit membrii ai acestei echipe. Deşi aceste acțiuni se află într-un stadiu incipient, eBay este încrezătoare că rezultatele pozitive vor veni pe parcurs, o dată cu valorificarea potențialului comunității de cumpărători şi vânzători.
Printr-o colaborare strânsă și furnizarea permanentă de soluții, eBay oferă suport clienților săi în mod constant, pentru a-i ajuta să facă alegeri inteligente în ceea ce privește dezvoltarea durabilă. De exemplu, atât în 2007, cât și în 2008, compania a organizat seminarii pentru utilizatorii eBay, cu scopul de a-i învăța pe aceștia cum să-și „ecologizeze” afacerile.
Întrucât unul dintre cele mai mari impacte ale activității eBay asupra mediului înconjurător este legat de transportul bunurilor de la vânzător la cumpărător, compania a încheiat un parteneriat cu Serviciile Poștale ale Statelor Unite pentru a introduce materiale de ambalat noi, corespunzătoare standardelor ecologice.
Mai mult decât atât, eBay și-a luat angajamentul de a-și conduce afacerea astfel încât activitatea sa să afecteze cât mai puțin planeta. În acest sens, corporația și-a stabilit ca obiectiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu până la 15% în 2012, în comparație cu anul 2008, prin utilizarea surselor de energie regenerabilă și eficientizarea consumului de energie.
Pentru a-și putea orienta acțiunile ecologice, eBay colaborează în mod regulat cu organizații non-profit, instituții guvernamentale, precum și cu institute implicate în domeniul dezvoltării durabile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu