vineri, 26 noiembrie 2010

eBay....... Bun si Rau

Acesta este un articol care subliniaza in special partile negative ale ebay. Cea mai mare platforma de e-commerce din lume, eBay a pornit in 1995 cu un singur programator. In ultimii ani, cei 15.000 de angajati au facut din eBay o prezenta nelipsita din topul companiilor americane de succes, intocmite de revista Fortune.

In articol se subliniaza faptul ca de-a lungul timpului, utilizatorii au putut cumpara de pe eBay cele mai ciudate "produse", de la sotii pana la orase intregi.

Faptul ca oricine poate scoate la vanzare aproape orice face din acest site si ca aici poti vinde chiar si NIMIC .Cu toate acestea, criticul recunoaste ca ebay este de neegalat in ceea ce priveste numarul de elemete oferite si numarul clientilor. Remarcam, ca de-a lungul articolului, autorul face de mai multe ori referire la cuvintele ? buyer beware? care apar dupa afisarea fiecarui produs, si care, dupa spusele autorului, sunt cele mai importante cuvinte.

Alte reprosuri la adresa ebay aduse de autor sunt faptul ca vanzatorul nu primeste feedback. Nici unul din ofertanti nu primeste mai mult de cinci feedbackuri.Potentialii cumparatori isi creeaza contul in aceasi zi in care cauta produsul si deci nu pot primi feedback.

Din cauza numarului mare de tari in care ebay activeaza, livrarea este dificila. de a lungul articolului autorul da si cateva exemple in care fie vanzatorul nu si-a respectat datoria, fie a fost livrat alt produs, fie adresa destinatarului era una fictiva.

Desi autorul acestui articol ne evidentiaza multe defecte pe care cei de la eBay inca incearca sa le remedieze sunt de parere ca vanzatorii cat si cumparatorii ce folosesc acest site de vanzari si cumparari online vor trece cu vederea aceste mici defecte si vor face in continuare cumparaturi pe ebay doar din simplul motiv ca este cel mai mare si cel mai cunoscut site de acest gen din lume

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu