luni, 8 noiembrie 2010

Google Me, o nouă rețea de socializare, sau doar un atac la Facebook?

Există un zvon lansat de către un fost tehnic al rețelei Facebook, Adam D'Angelo: Google pregătește un concurent foarte puternic pentru Facebook, GOOGLE ME.

GOOGLE ME ar putea deveni o mega-rețea de socializare și un mare concurent Facebook, rețea ce deține aproximativ 500 de milioane de utilizatori, prin combinația și optimizarea mai multor servicii Google.

Google are deja cele mai multe dintre componentele necesare unui site de socializare: funcția Google Pofile, unde îți poți crea o pagină cu informații personale, Google Buzz, cu ajutorul căruia poți updata statusurile la fel ca pe Facebook sau Twitter, iar cu Latitude poți împărtăși cu prietenii detalii despre locul în care te afli.

Având în vedere evoluția și expaniunea ce a avut-o și a primit-o Google din partea utilizatorilor, și acest concept, GOOGLE ME, ce ar putea fi lansat de gigatul web, ar putea aduce noi utilizatori Google, dar și serioase semne de îngrijorare pentru Facebook ce s-ar putea simți amenințați.

Cu toate acestea, Facebook încearcă să se mențină pe poziții venind cu cât mai multe noutăți pentru a atrage și păstra utilizatorii acestei rețele de socializare. Ultima noutate ar fi că s-a lansat în această toamnă un film The Social Network - despre primele trei luni de viață ale rețelei de socializare. Acest film are la bază cartea The Accidental Billionaire.

Hot News informează deasemena cum că Facebook se preocupă din ce în ce mai intens de securitatea utilizatorilor săi, acuzat destul de des de dificiențe pe tema aceasta. Facebook le-a cerut responsabililor aplicațiilor externe să solicite acordul utilizatorilor înainte de a publica sau folosi datele personale publicate în profil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu