vineri, 5 noiembrie 2010

Google-gigantul internetului inca in crestere

Luna trecuta Google a facut publice anumite parti din profitul sau din al treilea sfert de an fiscal si principalul motiv pentru acest gest a fost ca sa aduca in prim plan faptul ca a reusit un profit de 2.5 miliarde de dolari din advertising non-text. Acest lucru este important deoarece se stie foarte bine modul in care Google reuseste profituri record: din advertising clasic, de tip text. Desigur, analizate, aceste castiguri nu reprezinta decat intre 5% - 10% din profitul lor total, estimat la 30 de miliarde de dolari.



E interesant modul in care Google vrea sa se dezvolte pe mai multe planuri, dar este si mai interesant de observant modul in care acesta duce o crestere continua prin ceea ce stie cel mai bine, text advertising. In momentul de fata, Google are un capital social de 188 de miliarde de dolari, foarte apropiat de Microsoft, care a cam ramas pe loc la un capital social de 216 miliarde de dolari. Desigur, atat Google, cat si Microsoft, mai au destul pana cand il ajung din urma pe Apple (ajuns pe locul unu la inceputul lui 2010, intrecandu-l pe Microsoft) care sta la un capital social de 276 miliarde de dolari.



Ca sa ma intorc inapoi la punctul meu initial, ceea ce vreau sa subliniez este modul in care Google continua sa creasca, folosindu-se de aceeasi baza. In present, oriunde ar merge cineva pe internet, e imposibil sa nu dai de un serviciu care apartine lui Google. Aceasta crestere continua este datorata, fara indoiala, dupa parerea mea modului in care Google functioneaza. Mai exact, modul in care acesta lanseaza continuu servicii gratis pe internet; deci accesibile tuturor persoanelor interesate.



In acest sens, Google poate fi descris pe scurt ca o companie care isi creeza profitul prin oferirea de servicii fara cost, deoarace totul functioneaza in spatele scenei, sub forma de advertising modest, si cu bun simt (inca un motiv pentru care Google continua sa fie in top si in acest domeniu, comparativ cu alte servicii de advertising pe internet). O sa fie interesant de urmarit cum va mai uimi lumea Google, in viitorul apropiat.
Referinte:

http://www.businessinsider.com/googles-25-billion-of-display-revenue-is-not-as-impressive-as-it-sounds-2010-10
http://www.businessinsider.com/could-googles-market-cap-pass-microsofts-soon-2010-10
http://royal.pingdom.com/2010/10/19/how-google-dominates-the-web/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu