duminică, 7 noiembrie 2010

STUDIU DE CAZ: Programul OpenTv ca o afacere E-Business

OpenTv si-a dispus suita E-Business a firmei Oracle pentru a-si atinge cerintele unei afaceri complexe si in crestere si in acelasi timp sa-si optimizeze datele contabile, reducand costurile prin cresterea vizibilitatii inspre activitatea comerciala.

OpenTv este unul din furnizorii mondiali care ofera solutii avansate de televiziune digitala, fiind dedicat crearii si dezvoltarii unei experiente atragatoare pnetru consumatorii de continut digital. Software-ul companiei a fost integrat in mai mult de 127 de milioane de dispozitive din toata lumea, permitand ghiduri avansate de programe tv, video la comanda, inregistrare video personal, o publicitate interactiva si o varietate de aplicatii tv.

OpenTv a instalat Lawson ERP (Enterprise Resource Planning) pentru ordini manageriale si financiare, dar pe masura ce compania crestea, s-a lovit de anumite limitatii impuse de manualul contabil si de verificare, in special pentru a sustine venitul global al firmei. Compania si-a dat repede seama ca are nevoie de o aplicatie mult mai robusta ce poate mentine profiturile pentru serviciile contractate. In plus, OpenTv avea nevoie de un sistem care sa fie pus pe picioare pana in iunie 2008 pentru a putea procesa cele doua sferturi de date financiare inainte sa expire acordul Sarbanes-Oxley. Au inceput sa cerceteze optiunile de a-si imbunatati pachetele financiare si de contabilitate in toamna lui 2007.

Strategia

OpenTv si-a evaluat optiunile ERP incluzand Oracle, SAP, Microsoft si Lawson pentru a determina cea mai buna strategie care sa ofere functionalitatea si utilizabilitatea necesara pentru minimizarea costurilor de inaintare. A luat in considerare ce investie poate fi utila pentru a “upgrada” Lawson si a descoperit ca, in conditiile cerute de clienti, costul de imbunatatire ar fi apropiat de costul si de timpul unei noi implementari. A avansat semnificativ datorita discutiilor avute cu consumatorii, care au incheiat proiecte asemanantoare.

In final, compania a ales pachetul E-business a firmei Oracle si DAZ Systems din patru motive principale:

· Fuctionalitatea E-Business de baza a Oracle a putut indeplini cerintele afacerii OpenTv

· Pachetul Oracle E-Business a oferit costuri de posesiune mai mici decat alte optiuni

· Pachetul Oracle E-Business a indeplinit cerintele globale ale OpenTv

· DAZ Systems, partenerul celor de la Oracle, are o experienta vasta in implementarea proiectelor similare intr-o perioada scurta de timp, folosind Oracle Business Accelerators, iar OpenTv a reactionat pozitiv, deoarece DAZ a putut livra o aplicatie in limita bugetului si a timpului.

DAZ Systems a lucrat constant cu OpenTv pentru a-l ghida pe Directorul de management pe parcursul proiectului, asigurand o implementare la timp si in cadrul bugetului. Compania a inceput instalarea in iulie a 12 module diferite, 5 seturi de carti, 6 modalitati diferite de a comanda si 48 de entitati si a profitat de avantajul oferit de Oracle On Demand pentru a le administra serverele si partea de software. OpenTv a rulat un sistem – pilot pe data de 1 iulie, iar acesta a devenit operabil in august cu tranzactii datand din iulie.

Beneficiile principale

Trecand de la Lawson la pachetul Oracle E-business, folosind Oracle Business Accelerators a initiat OpenTv in operatiunile de eficientizare in timp ce a asigurat maleabilitatea.

Beneficiile principale sunt:

· Costuri IT reduse. Prin trecerea la pachetul Oracle E-Business, OpenTv a putut elimina software-ul Lawson deja pus in functiune , costurile de mentenanta si costurile unui consultant care ar fi cerut imbunatatirea sistemului.

· Reducerea datelor inscrise in manual. Integrarea datelor a facilitate eliminarea datelor inscrise in manual si bilantul, care au permis redistribuirea a 2,5 angajati permanent.

· O productivitate manageriala crescuta. O mai buna vizibilitate vis-à-vis de informatia din divizii si un process automat de recunoastere a venitului, ingaduie managementului sa petreaca mai putin timp verificand daca acel venit a fost recunoscut corect.

· Reducerea timpului a reviziei contabile. O raportare mai consistenta si mai precisa ii ofera firmei OpenTv sa reduca timpul petrecut de angajati pentru a pregati bilanturile anuale.

· Risc redus. Un sistem gazduit cu suport 24 de ore din 24 si o reducere a datelor introduse si a managementului necesar, diminueaza riscul unui server nefunctionabil si riscul de erori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu