luni, 15 noiembrie 2010

Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, ar putea lansa astăzi în cadrul unui eveniment la San Francisco un serviciu de e-mail, prin intermediul căruia să intre în competiţie cu popularul Gmail deţinut de Google, cel mai popular motor de căutare din lume, relatează Reuters, care citează surse familiare situaţiei.

Noul produs al Facebook le va permite celor peste 500 de milioane de utilizatori să-şi creeze adrese de e-mail cu dome­niul @facebook.com. În prezent, compania le permite utili­zatorilor să-şi trimită mesaje între ei, dar serviciul oferit are funcţii limitate în raport cu Gmail, Yahoo!

Rivalitatea dintre cele doua mari companii este pe zi ce trece din ce in ce mai acerba. Acest lucru este vizibil in primul rand din piedicile pe care fiecare firma incearca sa si le puna una celeilalte. In timp ce Facebook incearca atragerea angajatilor cu experienta in domeniu oferind un salariu mai mare (printre cei atrasi se numara si fosti angajati ai celor de la Google), Google incearca sa "riposeteze" oferind actualilor angajati bonusuri care pot atinge si 250% pentru a evita si alte surprize.(http://www.zf.ro/business-hi-tech/google-ofera-bonusuri-grase-7714755)

O alta piedica de aceasta data venita de aceasta data din partea celor de la Google, este reprezentata de interzicerea accesului Facebook la datele utilizatorilor Gmail. Riposta din partea Facebook nu a intarziat sa apara, reprezentati ai retelei de socializare anuntand ca in decursul zilei de azi Facebook va lansa propriul serviciu de e-mail, oferindu-le utilizatorilor sai sa-si creeze adrese de email cu domeniul @facebook.com. (http://www.zf.ro/business-hi-tech/facebook-va-lansa-propriul-serviciu-de-e-mail-7714754)

Din punctul meu de vedere utilizatorii Facebook vor fi foarte multumiti de serviciul care a fost lansat doarece, se doreste a fi ceva mai mult decat un simplu serviciu de email. Aceste este combinat cu serviciile de gestionare a fotografiilor si de anuntare a diferitelor evenimente, astfel serviciul de posta electronica al Facebook ar deveni un adversar total al Gmail, dupa cum anuntau si multe ziare inca de la inceputul anului.

Ca si o concluzie lansarea acestui nou proiect este o buna metoda de a starnii rivalitatea intre marii giganti, ceea ce ar favoriza consumatorii, iar in ceea ce o priveste firma Facebook, reprezinta o noua
incercare de a-si extinde influenta asupra internetului si de a-si mari profiturile intr-o zona dominata de Google, dorind cu ardoare ca intr-o buna zi sa detroneze liderul, ceea ce cred eu, ca mai devreme sau mai tarziu se va si intampla.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu