marți, 23 noiembrie 2010

Google: manual on-line cu noțiuni de bază despre web și browsere

Google a lansat sătămâna trecută un manual, "20 things i learned about browser and the web". Este un manual interactiv, cu ajutorul căruia încearcă să familiarizeze începătorii ce doresc să descopere tainele calculatorului, cu informații de bază despre web și browsere. Acest manual conține informații și cu privire la noțiuni de genul TCP/IP, extensii de browse, HTML, etc.

În acest manual se explică amănunțit fiecare noțiune în parte. Manualul a fost realizat cu ajutorul echipei Google Chrome folosind HTML 5 și oferă pe lângă informații cu privire la noțiunile de bază și ilustrații ale graficianului german Christoph Niemann, un cunoscut ilustrator și autor de cărți de copii.

Manualul interactiv este structurat pe 20 de capitole, cum este specificat și în titlu, ultimul reprezentând o recapitulare a noțiunilor dobândite de-a lungul celor 19 capitole.

20 things I learned about browsers and the web începe cu răspunsul la întrebarea 'Ce este internetul?' continuând cu noțiuni mai complicate și complexe cum ar fi: cloud computing, aplicații web, limbaje de programare web, browsere, intimitate, securitate și open source.

Echipa Google Chrome s-a gândit la un astfel de manual on-line accesat gratuit de către începători pornind de la un chestionar realizat de companie, în cadrul unui sondaj de opinie ajungându-se la doar 8% dintre cei intervievați ce au știut să răspundă la întrebarea 'Ce este un browser?'. Echipa Google a considerat necesar acest manual datorită faptului că majoritatea oamenilor nu au cunoștințele necesare - despre modul în care funcționează un browser sau despre ce este HTML5 și ce funcție are - și au dorit să vină în ajutorul lor cu acestă carte interactivă.

Un comentariu: