Teoretic site-ul aduce beneficii atat pentru cetateni (atat persoane fizice cat si persoane juridice), cat si pentru administratie, intrucat toate instituţiile publice vor fi obligate să implementeze serviciul de plată online.
Avantajele pentru cetateni constau in :
- economie de timp (pentru infromare, solutionearea cererilor sau plata taxelor de catre stat);
- nu mai este necesara deplasarea la ghiseu;
- o interfata unica cu administratia;
- gasirea rapida a informatiilor;
- certitudinea ca informatiile sunt exacte;
- acces non-stop la serviciile publice;
- posibilitatea platii electronice a datoriilor catre stat;
- automatizarea circuitelor cererilor in cadrul administratiei;
- urmarirea in timp real a stadiului cererii.
Avanatjele pentru administratie constau in :
- reducerea costurilor;
- simplificarea procedurilor administrative;
- debirocratizarea;
- optimizarea si standardizarea proceselor interne;
- eliminarea coruptiei;
- identificarea "verigilor" slabe si a proceselor costisitoare;
- eficientizarea relatiilor interinstitutionale;
- armonizarea cu practicile europene.
Internetul este in continua dezvoltare iar un astfel de site era necesar in contextul actual, in care peste 7 milioane de romani au acces la internet, dar in conditiile in care in fiecare zi cateva sute de oameni isi pierd locurile de munca, Guvernul nu are altceva mai bun de facut decat sa investeasca 500 de milioane de euro intr-un site care poate fi facut cu maxim 1 milion de euro. Unde se duc restul de bani? Raspunsul il au numai cei care conduc Romania spre dezastru. Priviti urmatorul clip, dragi colegi, si veti intelege mai clar unde ajung banii romanilor:
Suma nu este considerata mare de reprezentantii ministerului in comparatie cu felul in care va fi administrata. Andrei Savulescu, care conduce Directia Generala pentru Societatea Informationala in cadrul Ministerului, a declarat ca trebuie sa tina cont de faptul ca banii sunt alocati pentru mai multi ani si ca nu toti vor veni de la bugetul de stat.
Potrivit lui Savulescu statul va contribui doar cu 20% din suma totala, adica 100 mil euro. Potrivit reprezentantilor MCSI - Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, banii vor veni din mai multe surse, precum :
- fonduri structurale puse la dispozitia tarii nosatre de UE;
- alte tipuri de fonduri nerambursabile;
- parteneriate de tip public- privat;
- credite furnizor;
- credite de angajament inclusiv sub forma specifica, direct legate de economiile facute;
- concesiuni de servicii si outsourcing.
MCSI doreste ca portalul sa fie functional pana la sfarsitul anului si sa contina 20 de servicii electronice, printre care : plata impozitului pe venit si profit, inmatricularea auto, primirwa autorizatiilor de constructii, inregistarea operatorilor economici noi sau declaratii vamale. Pana in anul 2013, statul doreste ca site-ul sa contina aproape 600 de servicii.
ce e facut de tine? e mai mult un text de PR.. comentariile/propunerile/... tale?
RăspundețiȘtergereParerea mea... nu cred ca vor reusi pana la sfarsitul anului sa lanseze acest site, ma astept sa o lungeasca cu cateva aparitii in presa cu fel si fel de scuze si motive inventate. Cert este ca avem nevoie de un astfel de site, tinand cont de sistemul de tot rahatul de la noi din tara. Cu siguranta cu totii ne-am saturat sa stam la cozi infernale pt plata impozitului sau a unei amenzi, iar dupa 2-3 ore de asteptat dai peste o doamna plina de aroganta (ce e drept avand in vedere salariile bugetarilor..)care te trimite sa mai stai la nu stiu ce ghiseu sau sa mai completezi nu stiu ce acte, urmand sa stai din nou la acceasi coada.
RăspundețiȘtergereAvand in vedere ca in majoritatea caselor se gaseste cel putin cate un computer conectat la internet ar simplifica cu mult viata cetatenilor romani. Dar, cum am mai spus nu ma stept sa lanseze de nul asta site-ul asa ca, mai avem de asteptat cu totii pana intram si noi in randul europenilor.