luni, 15 noiembrie 2010

Dependenti de YOUTUBE?



Până la lansarea sitului, în 2005, existau puține metode simple de încărcare a videoclipurilor pe Internet de către utilizatorii neexperimentați. Cu interfața sa ușor de folosit, YouTube a făcut posibil ca oricine care poate folosi un calculator să poată și încărca un videoclip, care după numai câteva minute poate fi văzut de milioane de persoane. Marea varietate de subiecte acoperite de YouTube a transformat transmiterea videoclipurilor în una din cele mai importante aplicații ale Internetului.
Cu miliarde de vizualizari si cautari pe luna, Youtube este depasit doar de Google in ceea ce priveste popularitatea printre utilizatorii din intreaga lume.
Ceea ce nu stie toata lumea este ca Youtube poate deveni un partener important pentru promovarea oricarui site.Cum poti profita si tu de aceasta uriasa sursa de trafic si cum poti directiona spre site-ul tau vizitatori interesati de profilul paginii tale??

In linii mari procesul este simplu: iti creezi un canal personal pe youtube unde vei incarca filmulete apropiate de genul continutului de pe site-ul tau. In ele inserezi linkuri spre pagina unde vrei sa ajunga vizitatorii.Pentru a avea un succes garantat filmuletele trebuie sa prezinte doar o parte din mesaj, sa fie interesante si atragatoare astfel incat sa devina virale (vizitatorii sa le trimita la randul lor prietenilor si cunoscutilor) si nu in ultimul rand sa indemne vizitatorii sa iti viziteze site-ul pentru detalii.Creaza-ti o lista bogata de prieteni pe Youtube astfel incat de fiecare daca cand uploadezi un filmulet nou acestia sa il vada in conturile lor. Creaza-ti o adevarata retea pe youtube, un cont care sa devina o extensie a site-ului tau.

Este important de stiut ca filmuletele trebuie optimizate daca vrei sa apara in cautarile efectuate pe youtube dupa anumite cuvinte cheie: titlul fiecarui filmulet, cuvinte cheie relevante, pentru fiecare filmulet scrie cuvinte cheie relevante si descrieri care includ si adrese web spre site-urile pe care doresti sa ti le promovezi. Profita de aplicatiile Youtbe, scrie subtitluri si adauga linkuri URL direct pe film, ai grija insa sa nu supraincarci filmul cu linkuri si cu text, altfel risti sa deranjezi vizitatorii care nu vor mai fi interesati sa il urmareasca.

Pe masura ce vei descoperi aceasta unealta de promovare gratuita vei realiza filmulete tot mai interesante si vei reusi sa generezi o sursa importanta de trafic targhetat spre site-ul tau, o sursa care iti poate aduce foarte multi vizitatori cu un efort relativ mic din partea ta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu