luni, 29 noiembrie 2010

LinkedIn: câte un nou membru pe secundă


LinkedIn: câte un nou membru pe secundă


„CEO-ul LinkedIn, Jeff Weiner, a anunțat că platforma socială pe care a fondat-o cu 7 ani în urmă a atins 85 de milioane de membri și crește într-un ritm accelerat, înregistrând câte un nou membru în fiecare secundă.

Acesta e cel mai rapid ritm de creștere înregistrat vreodată”, a spus Weiner arătând că platforma a avut nevoie de 477 de zile pentru a strânge primul milion de membri față de cele doar 9 zile în care a generat ultimul milion.

Am început să câștigăm masă critică, mai ales la nivel global”, a mai spus Weiner, arătând că jumătate din membrii platformei provin astăzi din afara Americii, China și Brazilia fiind țările cu cea mai rapidă creștere. Și în ceea ce privește activitatea pe platformă cifrele arată bine: conform Comscore rețeaua socială atinge aproape 60 de milioane de vizitatori unici pe lună, ceea ce înseamnă că o bună parte dintre utilizatori frecventează lunar platforma.

Cea mai mare parte a veniturilor LinkedIn provin sunt generate de instrumentul Hiring Solutions. Dacă anul trecut veniturile companiei erau împărțite egal între vânzările de publicitate și Hiring Solutions, în 2010 acest instrument a devenit “segmentul de business cel mai mare și cu cea mai rapidă creștere”.

Până acum LinkedIn a obținut investiții în valoare de 103 milioane de dolari de la Sequoia Capital și a atins o valoare estimată de 2 miliarde de dolari.”

LinkedIn, cea mai mare retea cu profil business din lume (urmata de Xing; un alt competitor ar putea fi FaceBook, dar profilul acestei retele e mai putin oficial).

Exista estimari conform carora retelele sociale ca si LinkedIn vor atinge un miliard de utilizatori in 2011. LinkedIn estimeaza ca potentialii utilizatori ai retelei sunt de cateva ori mai multi decat are reteaua in prezent (300 de milioane fata de 85 de milioane in prezent). Asadar, exista loc de crestere.

LinkedIn ar putea fi un site foarte util, ti-ai putea gestiona contactele de business si te-ai putea bucura de utilitatea instrumentelor pe care le ofera (actualizarea in timp real a informatiilor profesionale despre contactele tale, anuntarea de evenimente si proiecte, solicitarea de recomandari pentru anumite pozitii pe care companiile le ofera, urmarirea evolutiei profesionale a contactelor tale, solicitarea de recomandari persoanelor cu care am lucrat sau vrei sa lucrezi etc.).

Intrebarea este: viitorul o sa va gaseasca intr-o retea sociala sau nu?

3 comentarii:

  1. ai cont pe linkedin? din "Cred ca LinkedIn ar fi foarte util" cred ca nu...

    RăspundețiȘtergere
  2. nu; dar poate voi avea;
    am refacut articolul

    RăspundețiȘtergere
  3. "Exista estimari conform carora retelele sociale ca si LinkedIn vor atinge un miliard de utilizatori in 2011." -> In afara de Facebook si Twitter, in momentul de fata nu exista nicio alta retea sociala cu asemenea potential.

    Si inca am dubii in privinta cresterii Facebook. Presimt ca in vreun an "mirajul" FB se va tempera, daca nu chiar lucrurile vor lua o directie complet diferita celei actuale, in special datorita problemelor de securitate a datelor.

    Cat despre LinkedIn, desi are un potential de 300 de milioane de utilizatori, nu il va atinge. De 1 an zile da cand urmaresc evolutia retelelor sociale, LinkedIn a mai "strans" inca 30 de mil de utilizatori. Ritmul de crestere se va diminua incet dar sigur !

    RăspundețiȘtergere