joi, 25 noiembrie 2010

Retelele sociale - un lucru indispensabil?


Succesul in media sociale inseamna sa calci pe un drum pavat cu mii de prieteni pe care nu o sa-i cunosti niciodata. Pe ale caror fotografii nu ai efectiv timp sa le vezi. Poate arunci un ochi prima data sa vezi despre ce si cum, insa dupa aceea? Mai mult decat atat, vorbim despre mii de prieteni cu care nu o sa comunici niciodata. Nici macar prin mesaje. Nici macar prin intermediul unui like. Nici macar printr-un banal poke. Sau @Mention. Nici macar.

Si totusi ne bucuram cand vedem numarul de prieteni crescand chiar daca 1/4 sunt companii care abia asteapta macar 5000 de adrese de e-mail pe care sa le spameze cu mesaje promotionale. Ne bucuram sa vedem numarul de prieteni crescand chiar daca ne dam seama ca mesajele noastre nu ating nici macar 1/100 din “prietenii” nostri. Bine, ma refer la cine e capabil sa struneasa mai mult decat un neuron.


Sa facem un test. E 12 noaptea. Inchideti capacul la laptop, ridicati telefonul in mana si ganditi-va ca ati vrea sa va laudati ca ati gatit excelent. Aveti sute de contacte in agenda telefonului. Doar ati sicnronizat-o cu Gmail si Facebook, nu?

Pe cati dintre acestia va permiteti sa-i sunati?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu