sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Google se pregăteşte să lanseze Google TV


Ultima descoperire in domeniul IT, la care lucreaza Google impreuna cu Sony si Intel este o platform TV care permite utilizatorilor sa acceseze internetul prin intermediul propriului televizor.


Google TV va rula sistemul de operare Android, prin urmare va face legătura cu telefoanele mobile, utilizatorul fiind astfel capabil să împărtăşească aproximativ aceeaşi experienţă pe mobil şi pe TV, dar şi pe computer, cele trei dispozitive având posibilitatea de a fi sincronizate într-o reţea multimedia personală sau de familie.

Mulţi producători au reuşit, într-o oarecare măsură, să aducă ceva conţinut online pe TV, practic toate televizoarele de generaţie recentă au deja conexiune wireless sau cu fir la internet, dar nimeni nu a reuşit să transforme, la propriu, TV-ul într-un computer, până acum. Clienţii vor avea la dispoziţie mii de website-uri, video-urile preferate, jocuri, fotografii, recenzii de filme, chat - toate pe acelaşi ecran.

Clienţii cu HDTV se vor putea bucura de noua tehnologie cumpărând un set-top. Americanii vor fi primii care vor beneficia de Google TV, la sfârşitul lunii octombrie, anul viitor urmând britanicii. Preţul nu a fost deocamdată stabilit, dar banuiesc ca va fi unul pe masura serviciilor oferite.

Din punctul meu de vedere Google TV  va aduce  multe schimbări, nu doar în modelul de business ci şi în felul în care ne gândim şi ne organizăm viaţa de zi cu zi. Impactul va fi  imens deoarece  la ora actuală sunt peste 4 miliarde de privitori la TV în întreaga lume, probabil cea mai mare piaţă la nivel mondial şi gândiţi-vă ce oportunitate uriaşă se deschide pentru Google, o companie care face venituri aproape exclusiv din publicitate . . .   

Parerea mea este ca aceasta descoperire va deschide multe controverse in randul generatiilor, dar in scurt timp cred ca va deveni o necesitate din punct de vedere al vietii cotidiene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu