joi, 18 noiembrie 2010

Jocurile Online - o afacere profitabila


Nu exista persoana, care in ultimii ani sa nu se fi jucat macar odata in viata un joc pe internt, fapt care pentru altii a insemnat dobandirea unor venituri semnificative.

Acest gen de activitate devine tot mai sigur o idee de afacere cu greutate, mai ales pentru cei creativi si inovativi . Jocurile profita, de fapt, de plictiseala angajatilor si de evolutia spectaculoasa a Internetului pentru a aduce sume fabuloase firmelor care le produc si distribuitorilor.

Un caz celebru a devenit jocul Prepelix. Acesta a blocat, pentru o saptamana, intreaga activitate a salariatilor germani. Totusi, cei mai mari amatori de jocuri online sunt chinezii. Potrivit unui studiu realizat de DFC Intelligence, piata de jocuri online din China a creste de la 580 de milioane de dolari la 1,7 miliarde de dolari, in urmatorii ani. Este posibil, ca de acum incolo, dupa ce acest studiu a fost facut public, fiecare distribuitor mare de jocuri online sa se uite inainte spre Asia si apoi spre restul lumii. Multe jocuri online vor avea incluse in pachet instructiunile in limba chineza.

Site-urile romanesti care ofera jocuri online se bucura de acelasi succes. Firmele respective nu au mai mult de 3-4 ani de activitate, dar au reusit, in acest interval, sa atraga sute de mii de utilizatori impatimiti ai fenomenului. Incasarile site-urilor destinate jocurilor online de la noi nu sunt declarate. Cu cat acestea atrag mai multi utilizatori, cu atat cresc incasarile din spatiul publicitar vandut pe site-ul respectiv.

Statistici ale jocurilor online


20 millioane de jucatori au petrecut 17 miliarde de ore pe Xbox Live, adica mai mult de 2 ore per fiecare persoana de pe planeta. Piata jocurilor online valoreaza mai mult de 15 miliarde de dolari, cu un total de 40 milioane de utilizatori care au conturi pe PlayStation Network. Surprinzator, jocatorii online se impart, oarecum, egali pe doua ramuri, 58% jucatori de gen masculine si 42% jucatori de gen feminin. Odata cu progresul tehnologic si internetul, jocurle online devin mai populare in fiecare. Aceasta este o industrie interesanta de cercetat pentru candidatii MBA, ei ar trebui sa sesizeze aceasta oportunitate de a face parte din viitoarele afaceri cu jocuri online.

Sources:

OnlineMBA
Gabstats.com


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu