miercuri, 10 noiembrie 2010

Simpaticul Google se extinde ca o caracatita

Chiar daca in urma cu 6 ani directorul executiv, Eric Schimidt , a fost impotriva ideii de a construi un browser web , la inceputul lunii iulie acesta a initiat un proiect de construiere a unui sistem de operare, un sistem de operare legat de internet care este de fapt mai mult un browser web.

Google Chrome OS este un sistem de operare care combina un design minimal cu o tehnologie sofisticata pentru a face un web mai rapid, mai sigur, si mai usor.

Nu este un sistem de operare ca a celor de la Microsoft, nici nu este aceasta intentia lor, ei vor un sistem in care toate informatiile vor fi stocate online.

Toate aplicatiile sunt aplicaţii web. Întreaga experienta are loc în browser si nu există aplicatii conventionale desktop. Acest lucru inseamna ca utilizatorii nu trebuie sa se confrunte cu instalarea, administrarea si actualizarea programelor, nu vor putea fi instalete jocuri sau alte programe, acestea vor fi accesate online.

Aceasta ar putea fi o mare problma, mereu va trebuii sa cauti alternative online la programele de care vrei sa te folosesti...dar, daca nu le gasesti pe toate? Probabil in timp vor aparea aceste alternative, dar pentru inceput cred ca aceasta situatie va ridica ceva probleme.

O problema este ca se va putea instala doar pe Solid State Drive iar daca vrei sa atasezi alte periferice vei intampina ceva probleme. Acesta este construit mai mult pentru netbook-uri , daca ai nevoie de alte aplicatii te transferi la calculator sau la laptop.

Pentru că toate aplicatiile traiesc în browser, exista beneficii semnificative pentru securitate.

Spre deosebire de sistemele de operare traditionale, Chrome OS are icredere in aplicatiile pe care le executa. Fiecare aplicatie este protejata, facand "viata" mai dificila pentru virusi. De fiecare data cand reporniţi computerul sistemul de operare verifica sistemul. Daca sistemul a fost compromis, este proiectat pentru a se restarta. Deci se pare ca "baietii rai" vor avea o viata mai grea.

Cei mai multi dintre noi, suntem obsedati de viteza. Chrome OS vine cu o viteza uimitoare, in 7 secunde esti conectat deja.

Foarte importanta este securitatea pe care o ofera acesta, si asta pentru ca, cum spuneam informatiile sunt stocate online. Este un sistem de operare pentru notebook, care este micut si usor de transportat cu tine oriunde, cu un sistem de operare bazat pe internet, rapid si foarte usor de utilizat, nu e rau, e tot ce ai nevoie, iar daca se intampla sa il pierzi datele tale sunt in siguranta.

In Romania nu cred ca va avea foarte mare scucces momentan din mai multe motive: netul la noi e slab si cade mai mereu, nu suntem atat de bogati ca toti sa avem internet sau, cu atat mai putin pentru notebook si ne axam pe internet, dar nu atat de mult incat sa avem un sistem de operare doar pentru internet.

Dar au facut o treaba buna cu browserul Google Chrome, si in timp va evolua din ce in ce mai mult devenint un concurent apropiat al Microsoftului.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu