vineri, 5 noiembrie 2010

Facebook si-a propus sa domine si piata de telefoane mobile

Facebook a elaborat o noua strategie prin care spera sa domine si telefoanele mobile asa cum a reusit in retelele de socializare. Scopul celor de la Facebook este sa transforme telefonul mobil intr-o experienta mult mai sociala.
http://www.ziare.com/facebook/stiri-facebook/facebook-si-a-propus-sa-domine-si-piata-de-telefoane-mobile-1053242


Mi s-a parut destul de interesant articolul, avand in vedere ca aceasta retea de socializare a devenit cunoscuta in intreaga lume. Personal, si eu sunt o utilizatoare a acestui site, si trebuie sa recunosc ca am intalnit forte multi din fostii colegii de care nu mai stiam nimic de ani de zile.
Referitor la ideea de a domina piata de telefoane mobile consider ca sunt si avantaje si dezavantaje. In primul rand poti avea acces permanet la Facebook atat timp cat ai telefonul la tine, poti face cumparaturi online direct de pe mobil fara sa fi acasa in fata calculatorului.
De asemenea pot comunica in permaneta cu prietenii de pe Facebook.

In ceea ce priveste dezavantajele, consider ca utilizatorii o sa devina dependenti de telefonul mobil, stiind foarte bine ca au acces de pe mobil la toate informatiile la care au si din fata calculatorului. Un alt dezavantaj ar fi ca nu toti posesorii de telefone mobile au acces la aceasta aplicatie direct de pe mobil. Nu toate modelele de telefon pot accesa Facebook, ci doar telefoanele mai performante. In acest caz, doar persoanele care detin astfel de telefoane pot accesa aplicatia.

Ca si o concluzie, suntem intr-o era in care tehnologia a avansat atat de mult incat e posibil ca in curand tot mai multi utilizatori de mobile sa nu mai foloseasca atat de mult computerul si sa aiba acces la orice tip de informatie direct de pe telefonul mobil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu