vineri, 5 noiembrie 2010

Microsoft a pus în vânzare tehnologia Kinect la 150 de dolari

Microsoft, cel mai mare producător de software din lume, a pus în vânzare în SUA tehnologia Kinect, pentru consolele Xbox 360, care le permite utilizatorilor să controleze jocurile doar prin mişcările corpului, relatează The Wall Street Journal.

Din punctul meu de vedere este o afacare profitabila, tinand cont ca majoritatea tinerilor sunt foarte pasionati de jocurile pe calculator, dorind sa fie in pas cu tehnologia care avanseaza pe zi ce trece. Prin folosirea unei astfel de tehnologii, pasionatii sunt din ce in ce mai implicati din punct de vedere fizic in jocurile pe care le acceseaza.

Un alt lucru bun pentru consumatorii din Statele Unite ale Americii, il reprezinta concurenta dintre firmele Microsoft producatoare a tehnologiei Kinect si Nintendo producataoare a tehnologiei Wii. Aceasta concurenta dusa intre aceste doua firme nu poate decat sa bucure clinetii de astfel de tehnologii, companiile fiind nevoite sa tina pasul cu concurenta, sa vina cu ceva nou astfel incat sa-si atraga clineti noi iar pretul nu trebuie sa fie un lucru pe care il pot neglija.

Exista totusi si anumite piedici pe care producatorii tehnologiei Kinect le poate intampina: una din aceste piedici o reprezentata un eventual numar neasteptat de mare de cereri a tehnologiei pe care clinetii ar dori-o, lucru care ar creea anumite probleme in ceea ce priveste vanzarile a declarat chiar seful diviziei de divertisment a companiei, Don Mattrick.

In concluzie pretul relativ mic al produsului (150 de dolari) cu siguranta va atrage multi clineti si va sporii concurenta intre firmele producatoare de astfel de tehnologii.

2 comentarii: