duminică, 14 noiembrie 2010

MOZILLA VS. INTERNET EXPLORER

Mozilla Firefox vs. Internet Explorer. Care e cel mai bun browser?

"Internet Explorer era stăpânul absolut al pieţei browserelor de internet, dar poziţia sa este ameninţată în ultimii ani de Mozilla Firefox. În România şi alte cinci ţări europene, Firefox a depăşit Explorer.

În iulie 2009, 68% dintre utilizatorii de internet ai lumii foloseau Internet Explorer, cu două procente mai puţini faţă de 2008. În 2010, declinul a continuat, ba chiar a fost mai rapid, Explorer ajungând la o cotă de piaţă de circa 60% în iunie 2010.

În acelaşi interval, 2008-2010, Mozilla Firefox a crescut de la 21 la 24%. Acestea sunt datele disponibile la nivel global. În state europene ca România, Finlanda, Polonia, Republica Cehă, Ungaria şi Grecia, Firefox a depăşit Explorer în 2010.

În aprilie 2010, de exemplu, 43% dintre români foloseau Firefox, în timp ce 40% foloseau Explorer. Specialiştii în IT spun că creşterea în popularitate a Mozilla poate fi pusă pe seama facilităţilor oferite. "După mine, Firefox oferă mai multe facilităţi decât Explorer. Navigarea tabulatoare uşurează lucrul şi salvează resurse de sistem. Se poate instala pe aproape orice calculator şi este mai sigur decât Internet Explorer", consideră Paul Roman, de la jocsecund.ro, o revistă online de informatică din România.

Într-o comparaţie realizată de site-ul de specialitate
Bright Hub, Explorer 7 este criticat pentru câteva erori. "Unele coduri folosite de programatori nu vor fi afişate corect de Internet Explorer, iar unele site-uri care arată normal în Firefox, Opera sau Safari nu vor fi la fel în Explorer", scrie un specialist al site-ului Laura Jean Karr."

Care crezi că este cel mai bun browser, Mozilla Firefox sau Internet Explorer?

Termenul evolutie descrie cel mai bine acest fenomen de migratie de la Internet Explorer la Firefox.
Cifrele ar putea creste in favorea Firefox mai rapid daca nu ar exista acel factor uman (obisnuinta), care impiedica unele persoane sa faca schimbari si ii tine captati in aceleasi tipare (Internet Explorer)
Internet Explorer in acest moment are de lucrat destul de mult pentru a tine pasul cu browserele moderne si performante (ma refer la Firefox), care par sa acapareze piata.

Cotele de piaţă ale broserelor de internet în 16 ţări din Europa:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu