luni, 29 noiembrie 2010

Internetul in China

http://tech.rol.ro/content/view/7/8/
http://www.webaddict.co.za/2009/01/27/now-over-a-billion-internet-users/

Cand ne gandim la internet avem tendinta de a ne gandi la o lume in care limitele nu exista, putem afla orice oricand despre aproape oricine...
Astfel intr-o lume cu mai multe sau mai putine reguli si restrictii, internetul s-a afirmat ca fiind un taram liber in care fiecare este propriul sau stapan, in care fiecare decide in ce sa creada si in ce nu, caror vise sa le dea curs si pe care sa le reprime.
Insa acest lucru nu se intampla in toate tarile din lume, accesul la internet tinand cont de anumite reguli si restrictii. Cel mai bun exemplu in acest caz este China-condusa de Partidul Comunist Chinez, unde nu poati beneficia de toate facilitatiile internetului. Chian este o tara cu un potential imens de dezvoltare al sectorului de servicii online motiv pentru care marile companii sunt dispuse sa faca anumite compromisuri, impuse de guvernul Chinez, doar pentru a avea acces la aceasta piata fabuloasa.
In momentul intrarii pe piata chineza companii ca Microsoft, Yahoo, Cisco Systems si Google au acceptat conditiile Beijingului si au cenzurat anumite site-uri motiv pentru care Facebook, Twitter si YouTube sunt blocate in China.
In cel de-al doilea articol putem observa evolutia utilizatorilor de internet in anumite tari ale lumii. Se pare ca in China numarul utilizatorilor a crescut fara sa tina cont de informatiile cenzurate, de interventia guvernului prin filtre firewall pentru a impiedica internautii sa acceseze site-uri web cu continut critic la adresa Partidului Comunist Chinez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu