sâmbătă, 13 noiembrie 2010

Facebook vs Gmail

Facebook se afla in conflict deschis cu Google pe tema portabilitatii datelor, conflict ce ar putea avea consecinte asupra utilizatorilor.

Google a blocat accesul retelei sociale Facebook la datele de contact ale utilizatorilor Gmail, intrucat Facebook nu este de acord cu schimbul reciproc de date. Google spera sa aiba acces la lista de contacte a clientilor Facebook pentru a-si putea extinde reteaua de parteneri. Facebook a gasit o alternativa,a oferit un link care permite utilizatorilor sa isi mute adresele de contact in computer si apoi sa le incarce pe Facebook.

Facebook a cumparat domeniul de internet Fb.com, conform articolului gasit aici, inca din luna septembrie, si pregateste lansarea unui serviciu de e-mail, care sa concureze cu gmail. In curand utilizatorii de facebook ar putea avea adrese de mail de genul username@facebook.com din care vor putea trimite mail-uri oricui avand posibilitatea de a atasa si fisiere.

Proiectul poarta numele de "Gmail Killer" si va fi anunta oficial in cursul zilei de luni, 15 noiembrie, la San Francisco.

Potentialul unui asemenea serviciu asociat contului de Facebook este urias, permitand pe langa, deja implementate servicii de chat, notificare a prezentei online a prietenilor si posibilitatea de a partaja si descarca fotografiile la viteza inalta si departajarea mesajelor in functie de cat de apropiati sunt expeditorii.
Avand in vedre ca Facebook se afla deja pe primul loc in topul site-urilor de socializare, lansarea acestui serviciu de e-mail va atrage un numar mult mai mare de utilizatori inregistrati, avand in prezent peste 400 milioane.

Google a lansat in acest an o retea de socializare numita Buzz, retea implementata prin Gmail. Utilizatorii acestei platforme pot sa isi actualizeze statusul fie in mod public, fie privat si pot pune la comun continut de pe site-uri precum Twitter, Youtube sau Flicker. Mesajele sunt scoase in evidenta cu simbolul Buzz atasat si apar direct in Inbox-ul de Gmail al utilizatorului. Update-urile pe care utilizatirul doreste sa le faca publice se vor gasi si la rezultatele morotului de cautare.

Totusi reteua se socializare Buzz numara in prezent doar 175 de milioane de utilizatori inregistrati, situandu-se la mare distanta de Facebook.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu