duminică, 21 noiembrie 2010

Buyos.ro, platforma de e-commerce pentru IMM-uri


Buyos. ro este fondata in parteneriat de F5, divizia de online a Realitatea-Catavencu si agentia interactiva Kondiment si reprezinta accesul comerciantilor de talie mica si mijlocie la o piata de desfacere mult mai putin costisitoare, online-ul, contra unei taxe de instalare ce porneste de la zero euro. Investitia acestei platforme a fost in anul 2009 de 100.000 euro conform DailyBusiness.ro.

Taxa de instalare a magazinelor online variaza in functie de complexitate de la 0 euro la 500, in timp ce taxa lunara porneste de la 25 euro.
Practic, intretinerea magazinului se reduce la o taxa lunara, iar costurile din offline - chirie, taxe, facturi, salarii angajati - dispar. Buyos.ro pune la dispozitia clientilor sai trei pachete de solutii - Start, Mediu si Premium; servicii de gazduire prin partenerul Hostway, consultanta pentru construirea magazinului si module flexibile de administrare a acestuia.

In plus, comerciantii beneficiaza de promovare eficienta si vizibilitate puternica, fiecare magazin creat in cadrul platformei fiind deja optimizat si indexat in motoarele de cautare din prima zi a lansarii. In ceea ce priveste cumparatorii, din momentul in care si-au creat cont pe buyos.ro, ei au acces pe oricare magazin online existent pe platforma.

Spre deosebire de celelalte instrumente e-commerce, pe langa comercializarea produselor clientilor pe o platforma online, buyos.ro creeaza acestora magazine proprii. In prezent platforma gazduieste doar doua mari magazine virtuale, respectiv floraria online Emerald Garden si Silvia Designe, magazin cu accesorii destinate femeilor.

In curand, buyos.ro va functiona sub forma unui “Mall Virtual”. Conceptul de "Mall Virtual " este inedit si apare ca urmare a dorintei de a oferi cumparatorului experienta de shopping online in acelasi spirit cu cel offline. Prin intermediul acestuia putem explora sub un singur acoperis virtual, pe un singur site, ofertele tuturor magazinelor online gazduite de platforma buyos.ro.


2 comentarii:

  1. parerea ta ref. la subiect este ca...

    exemple/comparatii? de ce e mai buna platforma asta? ceva facut de tine?

    RăspundețiȘtergere
  2. Costul lansarii unui magazin virtual pe aceasta platforma este destul de mic, iar costurile de intretinere pe parcusul unui an intreg sunt destul de rezonabile. Plus ca ai mai multe de castigat ca firma sa iti deschizi un astfel de magazin virtual pe o platforma gen buyos, de unde vizitatorii pot comanada online, decat sa iti faci un simplu site de prezentare a produselor unde clientii pot doar sa cunoasca paleta de produse urmand ca pentru a cumpara efectiv sa ajunga in magazinul propriu zis, iar intentia de cumparare se poate pierde pe parcurs.

    RăspundețiȘtergere