duminică, 14 noiembrie 2010

Romania 3 D


Am vorbit in articolul trecut despre sectorul “entertaining” care pentru un numar impresionant de oameni, nu mai are limite. Azi vom continua cu tehnologia 3D si dependenta pe care o genereaza in randul consumatorilor. Dupa filme, jocuri sau reviste in format 3D, producatorii au reusit, in sfarsit, sa introduca tehnologia si in cadrul televiziunii.

Revenim la intrebarea: “Daca ei au, de ce sa nu avem si noi?”

Abia ne-am obisnuit cu tehnologia HD nou implementata, ca trebuie sa ne orientam privirile spre ceva mai captivant si care ne ofera senzatii mai reale. Dar ca totul sa devina realitate este nevoie de infrastructura.

Intr-un articol din Business Magazin, era precizat: “Fara sateliti, Romania nu trece la televiziune digitala in 2012”. (Vezi mai multe aici…) Daca vrem televizoare 3D, trebuie sa investim in modernizarea retelelor de cablu. Romania si-a propus sa intrerupa transmisia analogica TV, iar pentru a putea vedea posturi, oamenii sunt nevoiti sa se aboneze la un operator de cablu sau satelit TV.

Compania SES, care detinatoarea a 44 de sateliti in toata lumea si cea care controleaza principalul sistem de sateliti din tarile nordice si baltice, si-a propus sa-si dubleze veniturile in urmatoarele 24 de luni in Europa de Est. Primul pas catre acest obiectiv a fost facut prin lansarea a patru noi sateliti, unul dintre ei acoperind zona Europei de Est si fiind destinat Romaniei, Ucrainei, Bulgariei si altor tari din regiune.

Dar dupa cum preciza Vicepresedintele SES Astra, „daca in tari precum Franta, Germania sau Marea Britanie introducerea retelei 3D va fi mai rapida, pentru Romania vom mai avea de asteptat cativa ani buni.” (Vezi mai multe aici...)

Conform aceleasi reviste, in urma unui studiu efectuat la nivelul a 239 de orase din lume, Bucurestiul se afla pe pozitia 16 la nivel mondial si pe locul 3 la nivelul Europei de Est in ceea ce priveste conexiunea la internet. Citind articolul de mai jos, dupa Riga si Sofia, Bucurestiul este fruntas la calitate, aceasta fiind evaluata in functie de viteza de download si upload, care a crescut in ultimii 3 ani cu 49% respective 69%.(Vezi mai multe aici…)

Credeti sau nu, suntem si noi buni la ceva!

Tehnologii avem, sateliti avem, ne mai lipsesc televizoarele 3D. Rata de inlocuire a televizoarelor cu tub catodic cu televizoarele LCD si plasma a crescut considerabil, dupa cum afirmau oficialii LG, vanzarile inregistrate in aceste segmente dovedesc inclinatia consumatorilor catre tehnologii noi. Consumatorii romani au inceput sa prefere televizoare performante cu design atragator…”. De asemenea declaratia este intarita si de spusele lui Dragos Salamac, team leader in cadrul BenQ Romania, "Consider ca aceasta tendinta se va pastra si in urmatorii ani, alaturi de scaderea duratei de inlocuire a produselor si de orientarea catre produse eco. Este posibil ca in urmatorii ani sa vedem o evolutie spectaculoasa a produselor bazate pe tehnologii de tipul LED si 3D."

Samsung a fost prima companie care s-a adaptat la nevoile pietei si a lansat primele televizoare cu tehnologie 3D. Preturile nu sunt accesibile petru toate clasele sociale, costurile unui astfel de televizor fiind cuprins intre 2800 si 4000 de €.

In aprilie 2010, Panasonic a lansat in Romania primul sistem 3D Full HD. Produsele se pot gasi in magazine inca din luna mai a acestui an, iar pretul de comercializare este de 10.000 de lei pentru televizor, de 2.600 de lei pentru Blu Ray, in timp ce pretul unei perechi suplimentare de ochelari va fi de 600 de lei.

In continuare, filmuletul prezinta caracteristicile noului model Samsung 3D.


Puteti citii mai multe despre tehnologia 3D prezenta in Romania urmarind link-urile de mai jos:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu