miercuri, 24 noiembrie 2010

România se va afla în top 5 mondial la telefonia mobilă în 2013


„Operatorii de telefonie mobilă de pe piața locală vor ajunge la 32 milioane de cartele SIM, față de 22 de milioane în iunie 2008. România va fi una dintre puținele țări de pe glob care vor avea în 2013 o rată de penetrare a telefoniei mobile de peste 150%, ceea ce înseamnă că în următorii cinci ani numărul de cartele SIM de pe piața locală va ajunge la aproape 32 de milioane, potrivit unui studiu al companiei de cercetare Informa.La nivel global, rata de penetrare se va apropia de 75% în 2013, iar țările cu cele mai mari rate ale penetrării telefoniei mobile vor fi Grecia (183%), Ucraina (173%), Italia (168%), Rusia (153%) și România (152%), relevă studiul Informa Global Mobile Forecasts 2013.” (Ziarul Financiarul)

Deși ne aflăm într-un context economic dificil, competiția dintre operatorii de telefonie mobilă tot mai acerbă a dus la scăderea tarifelor. Astfel, companiile vor continua să își concentreze strategiile de susținere a clienților – atât persoane fizice, cât și companii – în această perioadă plină de dificultăți pentru noi toți, prin oferirea unor pachete de servicii de comunicare flexibilă, la prețuri avantajoase, de cea mai înaltă calitate. Încă decând primele semne ale crizei economice au început să se resimtă, dimensiunea impactului a fost mai puternică în ultima perioadă de timp, așa cum s-a întâmplat și în alte industrii sau servicii (de exemplu: aparatele folo digitale http://www.wall-street.ro/articol/IT-C-Tehnologie/31756/Cresc-vanzarile-de-camere-foto-digitale.html). Companiile au început și vor continua să își adapteze operațiunile și ofertele la acest mediu plin de provocări, vor investi în menținerea calității serviciilor și vor continua să se dezvolte și în condițiile economice actuale. Cel mai bun exemplu în acest caz este Vodafone (http://www.zf.ro/business-hi-tech/vodafone-cresteri-asteptari-2905603/).

Părerea mea este că telefonul mobil nu lipsește din buzunarul niciunuia dintre noi, cu atât mai mult cu cât există persoane care dețin mai multe telefoane mobile, fiecare cu cartelă SIM diferită. Așa că nu este de mirare că România se afla în top 5 mondial la numărul de cartele SIM de pe piață.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu