duminică, 21 noiembrie 2010

iPhone revolutioneaza invatamantul


Mult mediatizatu iPhone(http://www.apple.com/ro/iphone/) ajunge astazi sa revolutionize invatamantul modern. In Marea Britanie s-au pus bazele unui proiect pentru studentii din anii terminali de la medicina care sa le permita acestora sa fie intr-un contact direct si permanent cu tutorii si colegii lor.

Astfel aproximativ 500 de student au pripit cate un iPhone 3GS de 16 GB cu numeroase aplicatii special create pentru ei, pentru a putea ramane conectati si sa poata lua decizii sis a analizeze cazurile medicale. Pe langa aceste telefoane Universitatile in colaborare cu furnizorul de telefonie mobile O2 (http://www.o2.co.uk/) au creat abonamente special pentru student care sa le usureze transmiterea de date si informatii. Totul pentru a le face mult mai usor gestionarea cazurilor medicale si a le imbunatatii prestatiile fata de pacianti. Asemenea programe pilot sunt operationale si in SUA, una din universitati fiind cea din Ohio.

Din punctual meu de vedere acesta este un program revolutionar care va ajuta enorm la dezvoltarea cercetarilor medicale si nu numai. Asemenea proiecte ar trebui implementate in mult mai multe universitati din lume pentru a permite studentilor de pretutindeni sa colaboreze intre ei, sa faca schimb de informatii si sa aduca noi descoperiri de pe urma carora sa beneficiem cu totii.

Asemenea proiecte pot duce la un nou nivel de invatamant si anume cel global, unde oricand poti fi in contact cu un profesor / tutore care se afla la cateva mii de km distant, sau cu un coleg aflat pe un alt continent. Astfel poti lucre la proiecte impreuna cu colegi aflati in diferite locatii ale lumii.

Beneficiile unor asemenea proiecte ar fi enorme, mai ales pe plan global, iar acest lucru ar pune capat si “migratiei creierelor inteligente” catre statele care pun mare aaccent pe cercetare si dezvoltare, deoarece acest lucru se poate realize chiar in tara de origine, dar ramanand conectat prin intermediul dispozitivelor de ultima generatie si a aplicatiilor existente pe ele.

Intreaga lume va abea numai beneficii de pe urma unor asemenea proiecte implementate in universitati, proiecte ce vor duce dezvoltarea la un nou nivel.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu