miercuri, 1 decembrie 2010

Vanzarile de medicamente pe Internet si consultatii medicale online – Part 1

Vanzarile de medicamente pe Internet si consultatii medicale online – Part 1



Daca acum cativa ani buni unul din 10 romani indraznea sa profite de acest serviciu, astazi este exploatat la maxim, motiv pentru care anunturile online s-au inmultit acoperind toate cerintele: de la mobila la aparatura electro-casnica, de la produse vestimentare la bijuterii, de la produse cosmetice la produse farmaceutice si medicamente.
Si totusi ce se ascunde in spatele anunturilor de vanzari medicamente, cata incredere sa avem, si cum putem sti ca nu sunt contrafacute?



Ce este o farmacie online?
Piata cumparaturilor online este in plina dezvoltare, ea incepand sa castige cat mai multi adepti de la an la an. Fie ca este vorba de aparatura casnica, de elemente de decor, de produse alimentare, calculatoare sau mobila, orice domeniu este abordat, inclusiv cel medical. Pe langa societati specializate in vanzarea de echipamente si produse medicale, au luat nastere farmaciile online, precum si diversele site-uri in care te poti „consulta” online.

Intr-o farmacie online gasim in mare, aceleasi produse farmaceutice ca si in una reala. Avantaje si dezavantaje sunt de ambele parti. De exemplu, unul dintre avantajele farmaciei reale este faptul ca, in cazul in care nu gasim medicamentul prescris, farmacistul ne poate recomanda un produs cu efect similar. In cea virtuala, cadrul medical specializat din farmacie este inlocuit cu prospectul sau cu o scurta descrierea care nu poate fi de mare folos. Pe de alta parte, rapiditatea si comoditatea sunt avantajele farmaciei online. Ramane insa sa punem in balanta ce este mai important pentru fiecare dintre noi...siguranta ca medicamentul respectiv nu este contrafacut sau faptul ca il putem cumpara intr-un timp foarte scurt?
Daca ne hotaram sa apelam la serviciile unei farmacii online este bine sa cunoastem anumite reguli ce trebuie respectate:

1.nu putem cumpara decat daca ne facem cont
2.comanda minima este de 50 de lei
3.plata se face ramburs incluzand si taxa de transport
4.livrarea se face fie in aceeasi zi, fie la 1-2 zile de la comanda

Este bine ca in momentul in care ajungem pe un site de genul „farmacie online" sa verificam daca acesta apartine vreunei societati. Astfel, sansa ca sa picam in plasa unei escrocherii se reduce...dar cati dintre noi fac acest lucru?


http://www.tvr.ro/articol.php?id=90935


Mai exista un aspect foarte important in ceea ce priveste produsele farmaceutice vandute prin intermediul internetului, acestea sunt perisabile si, odata expirate sau nerecomandate, reprezinta un real pericol. Complicatiile ce pot surveni in urma administrarii defectuoase de medicamente pot fi infricosatoare. De aceea, trebuie sa avem foarte mare grija atunci cand dorim sa cumparam medicamente online de la un alt particular. Nu avem garantia ca medicamentul respectiv se mai afla in termenul de garantie. Consider ca, din acest punct de vedere medicamentele cumparate din farmacie prezinta un grad de incredere mai inalt intrucat exista un control mai strict asupra produselor.


De asemenea exista medicamente care se depoziteaza in anumite conditii. De exemplu, unele dintre acestea necesita o temperatura mai scazuta, altele trebuiesc ferite de razele soarelui.Cu toate acestea si aceste tipuri de medicamente se comercializeaza pe internet, fara sa avem siguranta unei depozitari adecvate.


Farmacie online sau farmacie reala, noi decidem. Important este sa nu ne lasam influentati de anunturile online de vanzari medicamente si produse farmaceutice care ne pot pune viata in pericol!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu