luni, 13 decembrie 2010

Google vs. Facebook - Razboi intre cei doi giganti

Acest razboi intre gigantii on-line se bazeaza pe notorietate si putere in domeniul on-line. Acest razboi, spun specialistii, s-ar putea sa afecteze destul de serios utilizatorii celor doua site-urilor.

Cum vom cauta pe internet datele necesare sau cum vom comunica in urmatorii ani - toate acestea sunt intrebari la care nu vor putea sa razpunda decat fondatorii Google si Facebook.

In acest razboi utilizatorii celor doua site-uri si-au propus sa realizeze cate o schimbare in imaginea site-urilor, dar care s-ar putea sa afecteze sau sa deranjeze utilizatorii. Acest lucru il vom afla pe parcursul acestui razboi intre cei doi giganti on-line.

Facebook:
Vizeaza pe o schimbare de imagine a paginii de profil. Cei de la Facebook sustin aceasta schimbare pentru ca ajuta utilizatorii sa comunice mai usor.

O noua sectiune a "biografiei" include si cele mai recente poze in care prietenii tai te-au "taguit". Pana acum utilizatorii erau obligati sa dea click pe un buton pentru a vizualiza cele mai recente poze din profil.

Oricum noul design va fi disponibil incepand cu anul viitor.

Tot de la anul, Facebook doreste implementarea propriului serviciu de email. Se va numi "Gmail Killer" - un concurent direct serviciului Gmail by Google.

Google:
Cei de la Google investesc tot mai mult in aplicatia Google Street View. Recent, cu ajutorul acestei aplicatii a fost surprinsa o femeie in timp ce nastea pe strada.

Pe 9 noiembrie, Google, cel mai popular motor de cautare din lume, a anuntat ca interzise celor de la Facebook sa accecseze informatiile utilizatorilor sai de Gmail. Acest lucru datorandu-se faptul ca Google doreste sa protejeze datele personale ale utilizatorilor sai.

Cel mai recent proiect Google este sprijinirea unei companii (infiintata de catre sotia lui Brin - unul dintre fondatorii Google) care face teste de ADN gratuite persoanelor interesate de mostenirea genetica, asta dupa ce Sergy (cel de-al doilea fondator Google) a aflat de curand ca a mostenit o gena mutanta care sporeste ca el sa sufere de o boala Parkinson.

Google a donat peste 100 de milioane de dolari (cu aceeasi suma a lansat fondatorul Facebook un program de ajutorare a scolilor publice din New Jersey).

Nu stiu cat de fondat este acest razboi datorita faptului ca Google reprezinta cel mai mare motor de cautare din lume, pe cand Facebook este doar un site de socializare ce doreste sa obtina aceeasi notorietate ca si Google numai ca acest lucru este destul de greu ca sa nu zic imposibil.
Mi s-ar fi parut mult mai plauzibil daca acest razboi se defasura intre situ-ri de acelasi gen, ca de exemplu intre doua motoare de cautare cum ar fi Google vs Yahoo sau intre site-urile de socializare Facebook vs. Hi5, sau Facebook vs. Twitter.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu