miercuri, 1 decembrie 2010

Tarife mai puțin costisitoare în rețelele mobile internaționale


Tarifele de interconectare ale operatorilor de telefonie mobilă (percepute între operatori pentru terminarea în propriile rețele a apelurilor din alte rețele) scad și mai mult în Europa din 2011.” (http://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-7090276-tarifele-telefonia-mobila-europa-trebui-scada-mai-mult-din-2011.htm)

Această inițiativă, din câte am citi, a fost preluată de Comisia Europeană care le-a sugerat statelor membre că tarifele ar trebui să ajungă la aproximativ 1,5 - 3 eurocenți/minut până la sfârșitul anului 2012.

Eu cred că această ajustare a tarifelor este necesară întrucât toate țările fac parte din același continent, aceeași Uniune și este normal ca și costurile să fie mai accesibile. De exemplu, Spania și Portugalia vor să renunțe la roaming cu scopul de a îmbunătăți relațiile comerciale. Acestă decizie ar reprezenta un ajutor important dat celor câtorva milioane de oameni de afaceri și turiști din peninsula Iberică (http://www.ziare.com/preturi/telefonie/stiri/pag1). În România, tariful de interconectare cerut de Cosmote a scăzut în luna iulie a acestui an până la 5,03 eurocenți/minut, iar un nou model de calcul al acestor tarife pentru 2011 ar putea fi stabilit la sfârșitul acestui an. Vodafone, al doilea operator de telefonie mobilă din țara noastră, au redus aceste tarife însă numai pe perioada verii (11iulie - 15 octombrie). Aceste beneficii se pun în aplicare în momentul activării opțiunii Vodafone Europa care costă lunar 1,5 euro, fără TVA.

După Vodafone, vine și rândul companiei de telefonie mobilă Orange să își ajusteze tarifele în rețele internaționale. Această rețea oferă și posibilitatea stabilirii unui număr favorit de rang internațional. Orange reduce cu 33% tariful standard către rețelele de telefonie fixă din Europa, Statele Unite ale Americii și Canada... de la 0.6 USD/minut la 0,4 USD/minut (www.orange.ro). Bineînțeles că aceste tarife diferă în funcție de zona internațională în care se încadrează numărul apelat...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu