luni, 20 decembrie 2010

BRD reduce la jumătate comisioanele la operaţiunile prin canalele alternative



BRD, a doua bancă locală după active, a redus cu 50% comisioanele percepute clienţilor care efectuează operaţiuni prin internet banking, mobile banking şi phone banking. BRD taxează plăţile intrabancare cu 1,5-5 lei în funcţie de suma transferată şi cu 2,3-13 lei plăţile interbancare, potrivit datelor de pe site-ul băncii.





Pentru plăţile în valută banca percepe un comision de 0,1% din suma transferată, dar nu mai puţin de 10 euro. Serviciul de internet banking al BRD, lansat în urmă cu şase ani, este utilizat în prezent de 300.000 de clienţi pentru face plăţi intra şi interbancare sau pentru a consulta informaţiile referitoare la soldul şi operaţiunile efectuate pe conturile deţinute. Utilizatorii serviciului plătesc o taxă lunară de un euro. În România existau la jumătatea acestui an, circa 3 milioane de utilizatori de internet banking, faţă de 18.000 de utilizatori în urmă cu şase ani.


Aha... Deci se poartă treaba asta cu eliminarea sau reducerea comisioanelor percepute de către bancă pentru operaţiunile efectuate de către clienţi. Întâi Millenium Bank, acum şi BRD. Interesant!


Adică să înţeleg că băncile sunt atât de binevoitoare şi preferă să piardă ele ceva fonduri în favoarea clienţilor? Sau e doar aşa, o baie cu apă rece, că cine ştie ce urmează pe viitor? Ce să zic?! Eu cred că e pe bune şi că bancile au apelat la o aşa măsură cu scopul de a atrage mai mulţi clienţi.


Şi bine au făcut! Eu una sunt încântată de faptul că atunci când îmi verific soldul abia dacă îmi dispar căţiva bănuţi la nivelul unei luni, sau dacă efectuez nu ştiu ce tranzacţie, la fel, mai rămân cu ceva bani în cont. Că vorba aceea "puţin câte puţin şi se-adună mult", în cazul de faţă ceva bani în plus.


Eu votez pentru şi mă înscriu pe lista celor 3 milioane de utilizatori ai serviciului internet banking de la BRD. Acum vom fi 3.000.001 utilizatori! Yuhuuu!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu