marți, 7 decembrie 2010

FARMA-AGORACENTRAL – Prima piata farmaceutica online din Romania

FARMA – AGORACENTRAL este o comunitate intrafarmaceutica de schimb online. Cu alte cuvinte, este o piata online dedicata farmaciilor. In cadrul ei, acestea pot oferta produsele in exces, respectiv pot cere produsele deficitare.
In Europa acest sistem functioneaza de multa vreme. In sfarsit a fost implementat si in Romania la jumatatea lunii Martie a anului curent.

Avantajele sunt multiple. Dintre ele putem aminti:
- schimbul de medicamente in exces si obtinerea celor de care este nevoie;
- rentabilizarea şi fluidizarea fluxului de vanzarare a medicamentelor mai greu vandabile;
- castigul reciproc;
- se elimina pierderile lunare generate de medicamentele expirate;
- creste profitul;
- se intensifica colaborarile in cadrul sistemului;
- dependenta de factorii externi scade.

Scopul portalului este de a oferi companiilor farmaceutice sansa de a publica anunturi (cereri si oferte) legate de produsele din stoc.

Ne intrebam desigur cum putem fi siguri de ceea ce primim? Practic cum se face plata si cum se evita fraudele? Raspunsul la aceasta intrebare este simplu. Pentru ca expeditorul sa fie sigur ca isi primeste banii, iar destinatarul ca a primit marfa comandata, se poate stipula la expediere ca banii sa se incaseaza doar dupa ce se deschide si se verifica continutul coletului.

Alt aspect important, care a trebuit clarificat inca de la inceput, a fost cel al pretului de facturare. Din punct de vedere contabil, un produs se poate vinde la orice pret peste pretul de intrare. Chiar daca se dau discount-uri, pretul final nu poate fi mai mic decat cel de intrare pentru a se evita evaziunea fiscala si deducerile de TVA. Totodata exista posibilitatea de barter, perfect reglementata legal.

Chiar daca tranzactiile prin intermediul acestei platforme se deruleaza inca cu dificultate in Romania, sunt de parere ca in urmatorii ani va fi utilizata la adevaratul potential. Pe langa avantajele mentionate anterior fiecare utilizator are acces la o multitudine de informatii despre diferite tipuri de medicamente, boli si bineinteles tratamente. Orice noutate in materie este publicata pe platforma, usor de accesat si la indemana fiecarui membru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu