miercuri, 1 decembrie 2010

Vanzarile de medicamente pe Internet si consultatii medicale online – Part 3

Site-urile care comercializeaza medicamente, ceaiuri sau alte produse destinate intretinerii corporale ating o coarda sensibila pentru doamnele si domnisoarele care acorda o importanta deosebita aspectului fizic. Asa se explica, probabil, numarul mare de accesari pe astfel de site-turi , precum si vanzarile frecvente.Se pune insa problema cate incredere putem avea in astfel de site-uri. Cine ne asigura ca ceaiul sau medicamentul respectiv nu contine substante care ne pot afecta sanatatea? Sau ca nu sunt doar simple iluzii, fara efect farmacologic adevarat?

Daca aruncam o privire asupra compozitiei, de cele mai multe ori nu intelegem prea multe din descrierea produsului respectiv. Tocmai pe acest aspect mizeaza cei din spatele acestor site-uri. Persoana interesata citeste despre produsul respectiv, nu intelege ceea ce contine pentru ca cel mai frecvent denumirea este scrisa in limba latina sau este una foarte complicata - in schimb efectul produsului respectiv este explicat pe larg si mesajul suna destul de persuasiv. Cum nu exista o persoana (asa cum exista in farmacie) specializata care sa ne ofere detalii despre produsul pe care intentionam sa-l cumparam, nu avem alta alternativa decat sa ne incredem in ceea ce scrie pe pagina respectiva.

Este adevarat ca exista si produse care se gasesc deopotriva si pe diverse site-uri dar care le regasim si pe rafturile farmaciilor. Consider ca acestea sunt singure produse in care putem avea incredere si pe care ne putem incumeta sa le comandam pe internet.Poate chiar am putea beneficia de o reducere fata de pretul din farmacie, dar iarasi ne punem intrebarea daca acestea nu sunt contrafacute. De ce sunt mai ieftine pe internet decat in farmacie?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu