joi, 2 decembrie 2010

Linked-in - cateva avantaje si instrumente

Nu conteaza ce stii, ci pe cine stii...acesta este un cliseu intalnit de multe ori . Personal sunt doar partial de acord cu aceasta pentru ca e inutil sa cunosti persoane daca nu stii sa le spui lucrurile potrivite.

Din multitudinea de retele de socializare care iti aminteste de multe ori " pe cine stii" probabil ca LinkedIn este cea care favorizeaza cel mai mult contactele business.
Dar nu toata lumea are firme si atunci de ce ai vrea sa iti faci cont pe LinkedIn?

  • este bine sa ai o retea de contacte bine pusa la punct inainte sa stii ca vei avea nevoie de ea
  • poti fi usor gasit pentur eventuale colaborari
  • esti informat de tot felul de evenimente legate de domeniul care te intereseaza
  • grupurile de discutii sunt mai bine structurate decat pe alte sisteme si te ajuta sa capeti o imagine de ansamblu

Toate avantajele de mai sus au o importanta si mai mare atunci cand cineva incepe o afacere ( sau intentioneaza asta). Mai ales daca aceasta se va desfasura cu preponderenta online.

  • pentru un eventual job, este util sa vezi daca ai in reteaua de contacte pe cineva care lucreaza/a lucrat acolo. Poti gasi informatii valoroase astfel.

Pentru a promova avantajele produsului in randul clientilor. A fost creat un Centru de invatare ( Learning Center), ce cuprinde, printre altele sfaturi pentru a folosi cu succes LinkedIn

http://learn.linkedin.com/business-development/

  • Siteul este si o oportunitate de a promova afacerea .

In plus exista si LinkedIn Answers, o categorie separata unde se pot pune intrebari pe diverse teme. Spre deosebire de alte forumuri poti verifica direct cine da raspunsul pentru ca poti accesa profilul acelei persoane pe LinkedIn.

Va invit sa intrati pe LinkedIn si sa vedeti cu ochii vostrii felul in care se pot folosi aceste facilitati.

Daca este atat de important " pe cine stii" , atunci LinkedIn este pentru tine . Te poate ajuta sa gasesti persoane din anumite companii , sa stabilesti legaturi cu persoane din asociatii in care sunteti membru sau sa gasesti raspunsuri la intrebarile tale.

Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu