duminică, 12 decembrie 2010


Cum va arata televizorul viitorului? Subtire ca hartia!

Sincera sa fiu nu mi-am pus pana acum intrebarea "Cum va arata televizorul viitorului?", nu m-am gandit ca s-ar putea schimba ceva in ceea ce priveste televizoarele. Din cate am citit insa, specialistii spun ca ar putea fi subtire ca hartia si ar putea porni la un simplu pocnit din degete, si asta s-ar putea face nu in viitorul indepartat ci in aproximativ 5 ani.

De asemenea, (aici) acest televizor va avea o singura telecomanda care va putea controla tot din casa, vom putea intra pe internet, ne vom uita la televizor si vom putea cauta muzica si filme. Totodata, prin intermediul acestui telezivor vom putea sa trimitem e-mail-uri, sa ne jucam sau sa vorbim pe chat cu prietenii.

Din cate stiu, exista deja telecomenzi care pot controla tot din casa: pot stinge sau aprinde luminile, pot opri sau aprinde telezivorul sau pot deschide usile garajului; asa ca nu cosider ca este neaparat o idee a viitorului.

In ceea ce priveste creearea acestui tip de aparat, pot fi si avantaje si dezavantaje. Ca si avantaje, consider ca in primul rand va avea un design mult mai frumos fata de cel al telezivoarelor obisnuite, ar fi putin iesit din comun. In al doilea rand, va fi multifunctional, va lua locul telefonului mobil si al calculatorului, din moment ce vom putea trimite e-mail-uri sau ne vom putea juca direct pe telezivor.

Exista si dezavantaje, cum ar fi: pretul, inca nu se stie cat va costa, si in cazul in care pretul va fi destul de ridicat nu va fi accesibil tuturor categoriilor sociale, un alt dezavantaj ar fi pentru companiile de telefonie si companiile producatoare de PC-uri, in ceea ce priveste acesul la internet, pentru ca vor scadea utilizatorii internetului pe calculator si pe telefonul mobil. Bineinteles ca scaderea nu va fi foarte mare pentru ca utilizarea internetului pe acest tp de telezivor va putea fi facuta doar de acasa, la servici sau la scoala se va folosi in continuare internetul pe mobil sau calculator.

Ramane insa sa vadem daca va aparea acest telezivor si cum va reactiona populatia.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu