marți, 21 decembrie 2010

Yahoo si Google fac afaceri

La cateva ore dupa ce a declarat ca a incheiat discutiile privind o posibila investitie din partea Microsoft, compania Yahoo a anuntat incheierea unui acord cu Google pentru a publica reclamele Google alaturi de rezultatele cautarilor Yahoo.

Afacerea non-exclusiva uneste afacerile de publicitate online ale Google si Yahoo si vine dupa ce Microsoft a incercat sa achizitioneze o parte sau intreaga companie Yahoo pentru a-si intari propria afacere online si a concura mai bine cu Google.

Compania Yahoo a declarat ca se asteapta ca afacerea sa genereze 250-450 de milioane de dolari in fluxul operational in primele 12 luni si ca reprezinta o oportunitate de venituri anuale de 800 de milioane de dolari pentru Yahoo. Afacerea a fost incheiata pentru o perioada initiala de patru ani, cu optiunea pentru Yahoo de a o prelungi cu inca sase ani.

Afacerea a fost anuntata dupa ce compania Yahoo declarase ca a incheiat discutiile cu Microsoft privind o posibila investitie a celei din urma. Yahoo a decis incheierea discutiilor deoarece Microsoft era interesata numai de achizitia afacerii de cautare a Yahoo, nu a intregii companii.

„In mod evident este momentul sa mergem mai departe”, a spus CEO-ul si fondatorul Yahoo, Jerry Yang. „Credem ca acest acord cu Google ne ajuta in acest sens, imbunatatindu-ne pozitia pe piata si generand beneficii financiare atractive”.

Publicat de
Mihaly Andrei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu