vineri, 10 decembrie 2010

Te joci cu banii?

Voi incepe cu o simpla intrebare: Ce faceam in timpul liber cand eram mici?

Sontron? Ratele si vanatorii? Risca? Frunza? Elastic?

Nu… eu ma refeream la tehnologie… JOCURILE PE TELEVIZOR! Nu ati auzit de Super Mario Bros, Terminator, Prince of Persia, Contra, Chip&Dale, Duck Hunt? Parca va aduceti aminte ceva…

Preferatul meu era Tank! Sunt sigura ca ati jucat macar o data.

Prima consola de jocuri a aparut in Japonia in anul 1983, dar in Romania, din cauza sistemul o puteam gasi doar dupa 1990. Acest joc se numea NES ( Nintendo Entertainment System) dar la noi a ajuns o clona, Terminator. Jocurile erau pe acele casete galbene, cu “9,999,999 in 1”. Ce ziceti, v-ati starnit putin melancolia? Daca vreti sa aflati mai multe (click aici…)

Dar anii au trecut iar preferintele oamenilor pentru distractie s-au tot schimbat. Aparitia computerului, dezvoltarea internetului, cererea pentru jocuri din ce in ce mai complicate au obligat sistemul entertainment sa se dezvolte drastic. In prezent cautam jocuri cat mai realiste, cu o grafica impecabila. In prezent suntem pretentiosi si in prezent jocurile se fac in functie de nevoile noastre, nu suntem obligati sa ne jucam ce se fabrica.

S-a trecut de la jocuri simple, de amuzament, la jocuri de strategie. Pana la urma intrebarea mea este: De ce ne jucam? Sa ne destresam? Sa treaca timpul mai repede? Sa ne simtim bine? Sa ne dezvoltam modul de gandire? Urmarind link-ul puteti face o diferenta intre ce ne jucam inainte si ce se cere acum Click aici…

Dar pentru ca vorbeam si de tehnologii este obligatoriu de mentionat consola care a revolutionat modul in care lumea se joaca. Raspunsul la intrebarea anterioara este: Ne jucam pentru a ne mentine in forma. Pentru cei care nu stiu despre ce vorbesc, consola este prezentata in filmuletul urmator.

http://www.youtube.com/watch?v=mCufArSg-SQ

Si pozele vorbesc, puteti vedea cum arata consola pentru televizor Terminator.

Daca pana acum parintii limitau timpul pe care copiii lor il puteau petrece jucandu-se in casa, la calculator, de cand a aparut consola Wii, nici ei nu se mai pot dezlipi de televizor. Acum nu mai stai pe scaun, iti obosesti ochii in fata ecranului si butonezi pan ate dor degetele sau se strica tastele. Acum participi efectiv la joc, il traiesti.

Pe langa numeroasele sporturi pe care le poti practica, de la tenis, baschet, golf, pana la ciclism, cei de la Nintendo au scos si un pachet cu 3 tipuri de jocuri exclusiv pentru fitness. Poti vedea exact miscarile pe care le executi la avatarul de pe televizor si iti poti corecta singur greselile de pozitie. Puteti sa cititi mai multe despre acest subiect aici… sau puteti vedea trailerul urmator:

http://www.youtube.com/watch?v=j2XYRd28TOM

Daca nu iti poti permite sa dai 1 200 Ron pentru a-ti achizitiona consola Nintendo Wii, afla ca in Romania, Romtelecom o ofera gratuit celor ce se aboneaza la serviciile de internet oferite de acestia. Sunteti interesati sa cititi mai mult despre acest subiect, click aici…

Desi i-au adus numeroase imbunatatiri, criza economica a afectat si vanzarile produselor Nintendo. Se estimeaza ca numai in primul trimestru al anului 2010, pierderile au fost de aproximativ 220 de milioane de euro. Mai multe aici…

Din punctul mei de vedere, cu cat se inventeaza mai multe jocuri si cu cat apar mai multe tehnologii cu atat ne plictisim mai repede de ele. Jocurile pe televizor ne tineau captivi ore si zile intregi, in schimb inventiile care au urmat le-am aruncat in dulap numai dupa cateva zile. Dependenta oamenilor de nou aduce in continuare profituri uriase celor ce fac afaceri cu jocuri. In concluzie, ramanem cu aceeasi intrebare, oare ce se va mai inventa pentru a ne captiva interesul si a ne juca in continuare indifferent de varsta?

Daca vreti sa incercati, jocurile pe televizor sunt acum si pe calculator. Click aici…

Alte surse:

http://www.nintendo.com/wii/console

http://www.nintendo.com/wii

http://wii.com/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu