duminică, 12 decembrie 2010

Swarovski „made in Romania“

Compania Swarovski, celebrul fabricant austriac de cristale, ia în considerare Clujul pentru deschiderea unei fabrici, într-unul dintre parcurile industriale din judeţ.
Potrivit unor surse apropiate echipei de negociatori, înţelegerea ar fi 90% perfectată, iar în ianuarie 2011 ar urma să fie semnat contractul de închiriere pentru un spaţiu de peste 3.500 de metri pătraţi. Acesta ar putea fi amplasat în parcul industrial Tetarom I, din zona Hoia a municipiului Cluj-Napoca, sau în Tetarom III, de la Jucu, acolo unde funcţionează fabrica producătorului finlandez de telefoane mobile Nokia.

In timp ce cautam, ceva sa postez pe blog, am gasit aici articolul despre care m-am gandit sa si vorbesc. Din punctul meu de vedere, in cazul in care este adevarat, iar negocierile vor decurge favorabil si Compania Swarovski va deschide o fabrica in Romania, domnilor trebuie sa va pregatiti, pentru ca doamnele vor fi cele mai multumite de pe urma acestei negocieri. Consider ca este un lucru bun doarece, se pare, din ce in ce multe companii straine de mare anvergura aleg ca tara de extindere Romania, sau cel putin este luata in considerare si tara noastra. Desi infrastructura tarii noastre este mult sub tarile membre UE, se pare ca forta de munca ieftina si costurile ceva mai scazute, probabil determina marile companii sa aleaga Romania ca tara de extindere.

Cel mai mult, dupa doamne, daca negocierile se vor finaliza, iar reprezantantii companiei Swarovski se vor decide sa deschida o fabrica la Cluj cred ca vor avea de castigat locuitorii orasului, pentru ca se pare o data cu deschiderea fabricii, aceasta va avea, in prima instanta, 500 de angajati, iar investitia s-ar ridica la 10 milioane de euro.

Inca un lucru de care tot doamnele se vor bucura cel mai mult este acela ca: se pare, s-a gasit o metoda prin care toti cei care isi doresc, dar nu au posibilitatea sa-si indeplineasca visul de a avea o bijuterie cu cristale Swarovski. Metoda este destul de simpla spun unii: prestigiul companiei Swarovski şi al cristalelor cu acelaşi nume au făcut ca preţul bijuteriilor lor să fie deseori exorbitant de mare pentru piaţa din România. Cu toate acestea, comercianţii au găsit o metodă de a micşora preţul acestora: importarea directă a cristalelor şi prelucrarea lor în România. Prin "prelucrare" se înţelege folosirea lor în fabricarea colierelor, a pandantivelor şi a altor accesorii care sunt ulterior scoase pe piaţă. Astfel, preţurile la care se vând bijuteriile "made in Romania" sunt considerabil mai mici decât cele importate şi comercializate în magazinele de profil ale companiei Swarovski.
Am gasit si un mic exemplu aici.

In concluzie o noua companie gigant este bine venita in Romania, atat pentru economia tarii, pentru noile locuri de munca pe care le va creea, dar mai ales pentru doamnele care vor avea posibilitatea sa goleasca buzunarele partenerilor de viata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu